Tuutorit 2021-2022

Ainejärjestön iskuryhmä, jota johtaa hallituksen tuutorivastaavat. Tuutorit ottavat uudet opiskelijat hellään huomaansa ja huolehtivat, että fuksien ensimmäiset viikot yliopistomaailmassa sujuvat opiskelujen osalta rennosti ja vapaa-ajan osalta railakkaasti. Tuutorointi painottuu pitkälti opiskelujen alkuun, mutta tuutorit ovat tukenanne koko lukuvuoden ajan.

Tuutorit rekrytään okalaisten joukosta keväisin ja he käyvät yliopiston kautta kouluttautumassa tehtäväänsä sekä OKAn tuutorivastaavien että TREYn pitämissä koulutuksissa. Hyvin poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta kasaan on saatu maanmainio paketti.  Pestinsä päätteeksi tuutorit saavat hommastaan raporttia vastaan myös kaksi opintopistettä! Ei mitään turhaa touhua tämä.

Tuutorivastaavat

Nimi ja ikä: Santeri Virtanen, 24 vuotta. 
Olen kotoisin Lempäälästä, mutta asunut Tampereella ensimmäiset 9 vuotta elämästäni. 
Harrastan pyöräilyä, tietokoneita ja kaikenlaista pelaamista. Olen harrastanut balettia, jazztanssia sekä nykytanssia. :D 
Ihailen vanhempiani sekä sisaruksiani. 
Haluan tutustua teihin kaikkiin! 
Mielestäni on hyvä ottaa välillä rauhallisesti eikä kannata stressata kaikkea. 
Hävettää myöntää, mutta olen aina myöhässä. 
Terkut fukseille: Tsemppiä kaikille! Olette päässeet maailman parhaaseen joukkoon mukaan!

Nimi ja ikä Susanna ”Susu” Valtari, 24v. 
Olen kotoisin Pohjammaalta, länsirannikon helmen Vaasan kyljestä. Sekoitan onnellisesti puheissani pohjammaata, finlandssvenskaa ja tampesterin murretta. Puhun myös semi sujuvasti junnuslangia kiitos tiktokin. Tää on aika valttikortti opetusharjoitteluissa. 
Harrastan kilpacheerleadingia sekä kaikkea muuta eri tavoin kehon liikuttamista. Lisäksi kehitän intohimoisia innostuksia eri harrastuksiin n. muutamaksi viikoksi, minkä jälkeen unohdan ne. Viimeisimpinä innostuksina esimerkiksi shakki, öljyvärimaalaus sekä kutominen. 
Olen tosi järjestelmällinen ihminen. Mulla on kalenteri suunniteltuna kuukaudeksi eteenpäin ja teen vapaapäivillekin aikataulutetut check-listit, johon merkkaan kaiken aamupalasta roskien vientiin ja Netflixin katsomiseen. Ulkomaan matkoilla oon porukasta se, joka on selvittänyt lähialueen vegaaniravintolat, parhaat kahvilat ja aktiviteetit, sekä reitit ja kulkuvälineet niihin pääsemiseksi. 
Ihailen ihmisiä, jotka tilanteessa kuin tilanteessa kohtelevat toisia ihmisiä arvostaen ja kunnioituksella. Oon ylpee, että mulla on paljon tällaisia ystäviä. Pyrin myös itse olemaan tällainen ihminen. 
Haluan opiskella ikuisesti. Oon suorittanut varhaiskasvatuksen opettajan kandidaatin tutkinnon, jonka jälkeen siirryin viime syksynä opiskelemaan luokanopettajaksi, eli OKAan. Mua kiinnostaisi hankkia myös liikunnanopettajan, erityisopettajan ja terveystiedon opettajan pätevyys, noin niin kuin esimerkiksi. Lähiaikoina on alkanut kiinnostaa myös yliopisto-opettajan hommat… 
Mielestäni mielenterveydestä pitäisi puhua enemmän, ja kiinnittää siihen enemmän huomiota. Etenkin uusien opintojen alussa olisi tärkeä pysähtyä reflektoimaan omia ajatuksiaan, ja pyytää mielenterveyteen liittyvissä asioissa apua mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään! Puhutaan kans kavereiden ja muiden läheisten kanssa avoimesti. Ja kuunnellaan. Itseä ja toisia. 
Hävettää myöntää, mutta jos voisin, en tekisi ikinä itse ruokaa. Aika lähelle tätä tavoitetta oon tosin päässyt aktiivisella opiskelijaravintoloiden sekä Woltin tarjonnan hyödyntämisellä. Terkut fukseille: Hengitä syvään nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Sulla on edessä todennäköisesti yksi unohtumattomammista ajanjaksoista sun elämässä. Tee siitä sulle parhain mahdollinen omalla tavallasi. Ole avoimin mielin ja tartu uusin mahdollisuuksiin. Oo just sellanen kuin oot <3

Kandivaiheen tuutorit

Nimi ja ikä: Aava Heilala 19 v. porukan nuorukainen 
Olen kotoisin Loimaalta (Virttaalta to be specific), Varsinais-Suomesta siis. 
Harrastan gymillä käymistä💪 Tai vähintään sen harkitsemista... 
Olen erittäin hajamielinen ja usein vähän pihalla 😀 Mutta hyvää fiilistä sekä intoa mennä ja tehdä multa kyllä löytyy! 
Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat olla täysin oma itsensä muista välittämättä 
Haluan nähdä, kun joku oikeasti liukastuu banaaninkuoreen Mielestäni kaikki keltainen ruoka on yleensä hyvää 
Hävettää myöntää, mutta opettelin luistelemaan vasta viime talvena yliopistossa. 
Terkut fukseille: ONNEA opiskelupaikasta ja tervetuloa! Ei tarvii stressata, mäkin tälläsenä säheltäjänä selvisin fuksivuodesta, joten niin tekin! En malta odottaa kaikkien teidän tapaamista 😊😊 Mulla on erittäin hyvä fiilis tästä.

Nimi ja ikä: Aliisa Kiviniemi, 20 v. 
Olen kotoisin Nurmijärveltä, tarkemmin Rajamäeltä. Et ole ehkä koskaan kuullutkaan paikasta, mutta fun fact: jos ei olisi Alkoa, ei olisi Rajamäkeä ja toisinpäin. 
Harrastan joogaa ja pitkiä kävelylenkkejä. 
Olen aina ajoissa ja mieluiten bussipysäkilläkin 10 min ennen bussia. Ihailen opettajia, joilla on auktoriteettia, mutta oppilaat silti pitävät opettajasta. Toivoisin itse olevani jonain päivänä sellainen. 
Haluan, että jokainen löytäisi oman juttunsa ja paikkansa maailmassa juuri sellaisena kuin on. 
Mielestäni tiistai on viikon turhin päivä.
Hävettää myöntää, mutta rakastan Mamma Mia – elokuvien versioita Abban biiseistä ja luukutan niitä asunnossani hyvin usein... (sori naapurit) 
Terkut fukseille: mielettömät onnittelut ja tsempit tulevaan vuoteen! Opintojen alussa saattaa olla vähän hukassa tietotulvan keskellä, mutta se on täysin ok. Kaikki kyllä selviää ja me tuutorit tehdään parhaamme auttaaksemme teitä! Tervetuloo Tampereelle <3

Nimi ja ikä Anne-Mari Vakkari, 23v 
Olen kotoisin Kouvolasta (Mylsä <3) 
Harrastan mitä milloinkin. Oon aina valmiina treenaaman lajia kun lajia, mut säännöllisen epäsäännöllisesti käyn salilla ja yritän lenkkeillä. 
Olen mahdoton höpöttäjä ja ikuinen unelmoija 
Ihailen ihmisiä, jotka hyppäävät kohti tuntematonta, vaikka pelottaa. Haluan matkustaa maailman ympäri. 
Mielestäni aina on hyvä hetki jäätelölle. 
Hävettää myöntää mutta jätän aina kaikki kaapin ovet levälleen. Terkut fukseille Jes! Superisti onnea opiskelupaikasta. Yliopisto ei oo nii pelottava paikka, kun ehkä oletat ja selviät kyllä kaikesta. Muista nauttia kesästä, sillä syksyllä mennään!!!

Nimi ja ikä: Ella Valtonen, 21 
Olen kotoisin Jyväskylästä, jonne ajauduin Lappeenrannan ja Tampereen kautta eskari-ikäisenä. 
Harrastan lukemista, kokkaamista, kirpparilöytöjen tekemistä ja lenkkeilyä musiikki tai äänikirja korvissa soiden. 
Olen sosiaalinen introvertti, joka tykkää viettää aikaa kaverien lisäksi viherkasviensa kanssa kotona. 
Ihailen parasta ystävääni, jonka ansiosta oma elämä on ollut monin kerroin hauskempaa ja helpompaa.
Haluan joskus olla niin rikas, että voin ostaa kaikki Sims 4 lisäosat. Mielestäni talven pitäisi kestää ainoastaan joulukuun ajan. 
Hävettää myöntää, mutta katon välillä ASMR videoita nukahtaakseni. 
Terkut fukseille: Paljon onnea kouluun pääsystä! Yliopistossa on paljon hommaa, mut myös paljon kaikkea kivaa, joten muistakaa nauttia pelkän suorittamisen sijaan. Jos joku asia mietityttää tai jännittää, niin tulkaa rohkeesti jutteleen. Me pyritään tarjoomaan teille ihana fuksivuosi yhdessä meidän mahtavien tuutoreiden kanssa.

Nimi ja ikä: Heidi 21v. 
Olen kotoisin Espoosta 
Harrastan tanssia 
Olen rento ja ilonen tyyppi, joka ei turhia stressaa 
Ihailen ihmisiä, jotka tavoittelevat rohkeasti unelmiaan ja uskaltavat ottaa riskejä 
Haluaisin käydä Tampereen saunalautassa kesällä 
Mielestäni leivänpaahdin toimii vaahtokarkkien grillauksessa. Kokeile vaikka, mut omalla vastuulla. 
Hävettää myöntää, mutta olen kaoottinen kokki. Siispä keittiössä haisee aina palanut ja maistuu karsinogeeni  (toi vaahtokarkkijuttu tosin onnistuu) 
Terkut fukseille: Onnittelut kouluun pääsystä! Fuksivuodesta tulee varmasti ikimuistoinen opiskelun, uusien kavereiden ja tapahtumien (+tuutoreiden) ansiosta! Opintojen alussa tulee paljon uutta informaatiota, joten on ymmärrettävää, jos ei muista kaikkea (tai mitään). Tuutorit auttaa 😊

Nimi ja ikä: Helmi Haapala, 21-vuotias 
Olen kotoisin Tampereelta, mutten silti muista ikinä missä mikään Tampereella on 
Harrastan valokuvausta niin innokkaasti, että sitä voisi jo sanoo työksi. Lisäksi ulkoilen mun Elma-koiran kanssa. 
Olen tosi hajamielinen ja epäjärjestelmällinen, mutta silti ihan ok tyyppi 
Ihailen Harry Stylesia ja kaikkia muitakin rohkeita ihmisiä, jotka rikkoo stereotypioita ja supportaa tasaarvoa ja muuta kivaa <3 Mielestäni eläimet on maailman paras juttu 
Hävettää myöntää etten pysty syömään korianteria, mutta en tiiä, onko olemassa mitään kauheempaa. Vielä vähän enemmän hävettää, etten ole vielä koskaan keittänyt perunoita (koska pasta supremacy). Terkut fukseille: Parasta että pääsitte OKA:an! Ootan innolla meijän yhteistä syksyä. Toivottavasti saataisiin järjestettyä mahdollisimman paljon kivoja tapahtumia ja voitaisiin järjestää teille ihan paras fuksisyksy! Nähdään

Nimi ja ikä: Helmi-Riina Kangas, 21 vuotta. Tunnetaan nimellä Helmi.
Olen kotoisin Keravalta. Keravalla on aikoinaan asustanut Pepita-norsu ja Hummeli-virtahepo. 
Harrastan: joukkuevoimistelua ja muuta säännöllisen epäsäännöllistä liikuntaa. Tykkään kokeilla uusia lajeja, tänään kävin pelaamassa ekaa kertaa padelia! 
Olen ollut kaksi kertaa fuksi. Jonkin verran on siis kokemusta kertynyt ja multa saa kysyä aina apua mieltä askarruttavissa asioissa.
Ihailen äitejä, äidit on parhaita! Etenkin mun oma <3 
Haluan päästä ruotsin kurssista läpi ja tietenkin tutustua teihin fukseihin!  
Mielestäni ananas kuuluu pitsaan ja leivän päällä juusto kinkun päälle. 
Hävettää myöntää, mutta luulin viime vuoteen asti asuvani kehäkolmosen sisäpuolella enkä muista vieläkään väli-ilmansuuntia
Terkut fukseille: Suuret onnittelut opiskelupaikasta, voit olla itsestäsi ylpeä! Tiedän, että opintojen aloittaminen on super jännää, mutta muista, että sulla on luvassa ikimuistoinen fuksivuosi. Syksyllä nähdään!

Nimi ja ikä: Hilla Isokääntä, 20 vuotta 
Olen kotoisin Kalajoelta (ookko ikkää kuullu Kalajoen Hiekkasärkistä?) 
Harrastan huilun soittoa, lauleskelua ja penkkiurheilua 
Olen 100 % maalainen kaupunkilainen, eli kotopuolessa puhun rattoreista ja lehemistä ja Tampereella taas valittelen, miten lähikauppaan on melkein 500 metriä. En selkeesti osaa valita kumpi oon, joten päätin olla molemmat. 
Ihailen mun äitiä tietty <3, mutta myös kaikkia niitä, jotka uskaltaa mennä kohti omia unelmiaan ja tehä oman juttunsa eteen töitä!
Haluan vielä joskus osata aakkoset takaperin. Ja ehkä myös oppia piirtämään muitakin kuin tikku-ukkoja. 
Mielestäni Tampere on Suomen paras opiskelijakaupunki! Hävettää myöntää, mutta mun hieno tuutoripaita jäi Tampereelle joten en voinut laittaa sitä kuvaan ): 
Terkut fukseille: Oo ylpee sun opiskelupaikasta! Vaikka helpommin sanottu kuin tehty, niin älä tuhlaa koko kesää ja alkusyksyä stressaamiseen tulevasta. Voin sanoo omalla kokemuksella, että kaikki käytännön asiat kyllä järjestyy ja vastaukset lukemattomiin kysymyksiin löytyy vähitellen. Keskity siis mieluummin kaikkiin kivoihin juttuihin ja uusiin alkuihin! Tuuthan kuiteski kysäseen mitä vaan mielen päällä on, tyhmiä kysymyksiä ei oo!

Nimi ja ikä: Meri Virtanen, elokuussa valitettavasti jo 24 vuotta. 
Olen kotoisin Suomen parhaasta opiskelukaupungista Tampereelta. <3 <3 <3 
Harrastan mm. tanssia, golfia ja salilla käyntiä. 
Olen SUPER innoissani tulevasta syksystä!!! 
Ihailen rohkeita ja määrätietoisia ihmisiä. 
Haluan kokea mahdollisimman paljon uutta ja erilaista. 
Mielestäni maailmassa kauneinta on auringonlaskut. 
Hävettää myöntää, mutta mun salilla käynti on oikeesti niin harvassa, että se pitäis ottaa tosta harrastuslistasta kokonaan pois... 
Terkut fukseille: Valtavasti onnea opiskelupaikasta! Me tuutorit ollaan täällä just teitä varten, joten älkää stressatko liikaa uusista asioista. Ihanaa fuksivuotta kaikille! <3

Nimi ja ikä: Nea Nieminen, kamujen kesken Nepu, 22v. 
Olen kotoisin Kangasalta, mutta kaikille ulkopaikkakuntalaisille sanon olevani Tampereelta. 
Harrastan pianon ja suun soittamista. 
Olen ekstrovertein introvertti, jota tulette koskaan tapaamaan. Ihailen mun äitiä ja kaikkia muitakin supernaisia, jotka tuntuvat selviytyvän mistä vaan. 
Haluan joskus olla isoveljeäni parempi täyttämään ristikoita. Luultavasti tämä ei kuitenkaan tule ikinä toteutumaan, joten realistisesti haluan vielä joskus ikioman kissan. 
Mielestäni jäähilejuomat on maailman paras asia ja mua harmittaa, että niitä saa vaan harvoista paikoista. (jos siis tiedätte hyviä jäähilejuomapaikkoja Pirkanmaalta niin hit me up) 
Hävettää myöntää, mutta en kerta kaikkiaan saanut otettua itestäni hyvää selfiee, joten tällä mennään. En myöskään osaa aakkosia laulamatta sitä laulua. Mutta se on toissijainen asia. 
Terkut fukseille: Ihan huippua, ootte saaneet opiskelupaikan loistavasta ainejärjestöstä! Syksy tulee olemaan tosi kiva, joten sitä kannattaa odottaa jo innolla. Jos tällä hetkellä on sellanen olo, että on aivan hukassa ettekä tiedä mitä pitäisi tehdä tai missä pitäisi olla niin huoli pois, ei mekään tiedetä! Ei vais, asiat selkeytyy syksyn mittaan, joten elkää käyttäkö kesästä aikaa huolehtimiseen <3 Nähdään Elokuussa!

Nimi ja ikä: Noora, täl hetkel viel 20 vuotta mut syssymmällä sit 21
Olen kotoisin Kajjjaanista (aina pakko korostaa j kirjaimien määrää XD) 
Harrastan enimmäkseen lenkkeilyä ja podcastien/musiikin kuunteluu. Koitan ain välillä reenailla myös kotona, mut enimmäkseen penkkiurheilu vie voiton. 
Olen todellinen perfektionisti ja erilaisten listojen tekijä (sain jossain Frendit testissä et muistutan vahvasti Monicaa)! Osaan kuulemma olla myös rento :) 
Ihailen ystäviäni ja rohkeita, unelmiaan toteuttavia ihmisiä 
Haluan nähä ja kokee tosi paljon asioita, mm. haluun viettää huippu opiskelijaelämää. Ootan siis jo innolla syksyy! <3 
Mielestäni kliseet, quotet yms. on ehottomasti hyvii elämän ohjeita, ruisleipä banaanilla on bestt ja kastettujen nimien lukeminen on yksi viikon kohokohista! 
Hävettää myöntää, mutta kärsin helposti fomosta, haluisin aina tietää kaikesta kaiken ja olla joka paikassa mukana! Kaikesta kaiken tietämiseen liittyy myös oman elämäni Ulla Taalasmaana eläminen
Terkut fukseille: Minunkin puolesta hurjasti onnee opiskelupaikasta ja tervetuloo Tampereelle meijän hyvään joukkoon! <3 Ootan innolla mitä kaikkee päästään kokemaan syksyllä, tehään ens vuojesta yhessä ikimuistoinen! Me koitetaan auttaa teitä parhaamme mukaan, joten ei hättää jos joku mietityttää, rohkeesti vaan juttelemaan! (Ja viel lisäyksenä, jos et viel tiiä mikä on pops nii ei hättää monen muun (ei niin) tärkeen asian lisäks ekan vuojen jälkeen tiiät varmasti tuonkin :D)

Nimi ja ikä: Olivia Ranta ja ikää 24 vuotta. 
Olen kotoisin Vantaalta. Tampereella voi sanoa olevansa Helsingistä, mutta stadissa en uskaltaisi sanoa näin. 
Harrastan vähän sitä ja tätä avantouinnista kirjojen lukemiseen. Viimeisimpänä oon tykästynyt kiipeilyyn! 
Olen hypännyt tänne luokanopeopintoihin alanvaihtajana journalistiikasta. Oman jutun löytämisessä meni vähän pidempään, mutta en voisi olla tyytyväisempi, että oon päätynyt just tänne!
Ihailen tosi monia ihmisiä, mutta erityisesti sellaisia, jotka uskaltaa elää omannäköistä elämää. 
Haluan, että mun viherkasvit voi hyvin <3 
Mielestäni kahvi tekee elämästä hyvää. Odotan joka ilta, että pääsen aamulla keittämään kahvia. 
Hävettää myöntää, mutta aloitin taas kerran Frendit alusta. Tai ei tää oikeastaan edes hävetä. 
Terkut fukseille: Suuret onnittelut opiskelupaikasta <33 Opintojen aloittaminen tuo paljon kaikkea uutta ja jännittävää elämään, mutta nyt on aika onnitella itseä hienosta saavutuksesta ja nauttia kesästä. Odotan innolla, että päästään kaikki näkemään syksyllä Tampereella!

Nimi ja ikä: Oona Franssila 22v 
Olen kotoisin Ypäjältä 
Harrastan pianon soittoa, tanssia, lenkkeilyä 
Olen eläinrakas koirahullu 
Ihailen usein kauniita maisemia 
Haluan koronan loppuvan, että päästään sinne kirjastoon! 
Mielestäni suklaa on maailman parasta 
Hävettää myöntää, mutta rakastan hernekeittoa 
Terkut fukseille: Ihanaa nähdä pian! Toivottavasti teidän fuksivuosi tulee olemaan mahtava

Nimi ja ikä: Roosa Topi, 21 veee 
Olen kotoisin Vehmaalta. Jos tiiät mis on Vehmaa, oot mun lemppari.
Harrastan salibandya kilpatasolla ja omatoimista lenkki- ja saliharjoittelua. 
Olen todella positiivinen ihminen ja tiedostan sen itsekin, että joskus ehkä jopa vähän liikaakin. Mut mun mielestä asiassa ku asiassa voi nähä myös sen valoisemmankin puolen. 
Ihailen ihmisiä, jotka osaavat ja uskaltavat olla omia itsejään sekä tämän lisäksi rehellisiä itsellensä ja muille. Aitous on parasta. 
Haluan ... Hei on liikaa asioita, joita haluan ja niistäkö pitäisi valita yksi? Mielestäni TÄMÄ KORONA SAISI JO LOPPUA! 
Hävettää myöntää, mutta syön kaikkien herkut, jos niitä vaan esillä on. Heh joskus jopa salaakin. 
Terkut fukseille: Ihan ekaks toooosi paljon onnea, oot valinnut ihan parhaimman alan, koska täällä on ihan paras jengi ja ihan parhaat tuutorit! Meille tulee varmasti tosi kiva syksy yhdessä. Mä en malta oottaa, et pääsen näkee teidät kaikki ja pitää kivaa teidän kaa! <3 #MEIDÄNFUKSIT

Nimi ja ikä: Saku Kuosmanen ja ikää on jo kertynyt 24 vuotta. 
Olen kotoisin Sonkajärveltä, Pohjois-Savosta, eukonkannon luvatusta kunnasta. 
Harrastan salibandya, jonka takia tulee edes joskus käytyä kuntosalilla. Salibandyn ohella tykkään höntsätä muitakin lajeja ja pelailla tietokoneella. 
Olen melkoisen kova huastelemmaan savvoo ja rakastan muaseutua.
Ihailen positiivisia ja rehellisiä ihmisiä. 
Haluan vielä joskus päästä osallistumaan eukonkannon MM-kisoihin ja matkustamaan ulkomaille. 
Mielestäni ikinä ei voi woltittaa liikaa! 
Hävettää myöntää, mutten ole ikinä katsonut kokonaan Harry Potteria, taikka lukenut kyseisiä kirjoja. 
Terkut fukseille: Hurjan isot onnittelut opiskelupaikasta vielä minunkin puolesta ja tervetuloa Tampereelle! Muistakaa, ettei turhia kysymyksiä olekaan ja tulkaa nykäisemään hihasta, mikäli jokin asia askarruttaa. Nähdään syksyllä!:)

Nimi ja ikä: Sara Huosianmaa, 21 vuotta (hirvee kriisi, ku ei voi enää sanoa olevansa kakskyt vaan on kaksikymppinen). 
Olen kotoisin Lapualta Etelä-Pohjanmaalta. Suurimmalle osalle varmaan vieras paikka, mutta Lapuanliike historian tunneilta voi soittaa jotakin kelloja. 
Harrastan liikuntaa monissa eri muodoissa. Olin intohimoinen ryhmäliikunnan ohjaaja ennen kuin vuosi sitten muutin tänne Tampereelle. Kaikkea muutakin tulee tehtyä kunhan löytää aikaa. Tykkään muun muassa lukea kirjoja, yrittää (huom painosanalla yrittää) tehdä käsitöitä ja pelata videopelejä. 
Olen erittäin eläinrakas ja olen ollut mukana eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoistoiminnassa Lapualla asuessani. Tällä hetkellä multa ei kuitenkaan löydy omaa lemmikkiä. 
Ihailen Tuukka Ritokoskea ja Veronica Verhoa. Nää molemmat on mun pitkäaikaisia julkkisihastuksia ja kadehdin heitä, kuinka hienoja juttuja he on päässy tekemään elämässään. 
Haluan elää elämää täysillä sitten joskus, kun tää maailman tilanne sen sallii. Toivon kuitenkin, ettei ihmiset unohda näitä aikoja ja osaa arvostaa niitä pienempiäkin asioita, jotka on ennen tuntunut itsestäänselvyyksiltä.
Mielestäni tosi-tv ja muut hömppäsarjat on parhaita. Mulla on (joidenkin mielestä paha) tapa kuunnella sarjoja samalla tavalla kuin podcasteja tai musiikkia samalla, kun esimerkiksi siivoan tai laitan ruokaa. 
Hävettää myöntää, mutta en oo Tampereella nyt asuessani syönyt kertaakaan siipiä tai mustaamakkaraa. En myöskään oo koskaan katsonut kokonaista jaksoa tai elokuvaa Kummeleilta. 
Terkut fukseille: En malta odottaa, että nähdään ja päästään tekemään kaikkee kivaa yhdessä! Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja muistakaa, että meidän tuutoreiden puoleen saa/pitää kääntyä, jos jokin asia mietityttää!

Nimi ja ikä: Venla Vulkko, 19 vuotta (elokuussa 20 v). Junnuosastoa vielä siis. 
Olen kotoisin Kouvolasta (tarkemmin Kuusankoskelta) 
Harrastan säännöllisen epäsäännöllisesti salilla käymistä ja lenkkeilyä. Myös penkkiurheilun laskisin harrastukseks. 
Olen olevinani hauska, mutta noh totuus voi olla aivan toinen. Jokainen sen itse päättäköön. 
Ihailen ihmisiä, jotka jaksaa tiskata heti tiskit. Mä en oo yks niistä...olisinpa. Haluan elää ja tuntea täysillä joka päivä. 
Mielestäni viralliset puhelut ovat aivan kamalia, ja välttelen niitä mahdollisimman pitkään. Ette halua tietää kuinka monta kertaa oon jättäny soittamatta kokonaan. 
Hävettää myöntää, mutta mulla ei kauaa herkut kaapissa säily. Siks siellä harvoin niitä on...hups. 
Terkut fukseille: Tampere on ihan mahtava paikka opiskella, ja nää ihmiset täällä vielä sitäkin mahtavampia onnea siis opiskelupaikasta! Pidetään huoli, että teille ja meille tulee unohtumaton vuosi. Jutskaamaan vaan, jos joku mietityttää niin voidaan miettiä yhdessä. Nähdään elokuussa (en malta oottaa!!!)

Nimi ja ikä: Vili Hämynen ja ikää nuoret 23 vuotta. 
Olen kotoisin Kokkolasta, Keski-Pohjanmaalta. 
Harrastan kaikenlaista palloilua ja pelailua. Palloilulajeista eniten aikaa vietän salibandyn parissa. Lumilautailu ja skeittaus kiinnostaa myös sekä aikaa kuluu lisäksi pleikkarin ja joskus pc:n äärellä. 
Olen aktiivinen ja innostuva tyyppi, joten suosittelen nykimään hihasta varsinkin kaikkeen vapaa-ajan viettoon, harrastuksiin ja urheiluun liittyvissä asioissa. 
Ihailen ihmisiä, jotka saavat paljon aikaan yhteisen hyvän puolesta (meidän tuutorivastaavat). Ihailen myös tyyppejä, jotka ovat avoimia, rehellisiä, positiivisia (ei korona) eivätkä pelkää välillä vähän heittäytyä.
Haluan uida suihkulähteessä jos kun Suomi voittaa jalkapallon EM-kisat.
Mielestäni se ei ole yhtään keneltäkään pois, jos välillä pidetään vähän hauskaa. 
Hävettää myöntää, mutta NO REGRETS 
Terkut fukseille: Onnittelut vielä siitä, että pääsit opiskelemaan maailman tärkeintä ammattia varten, ja vieläpä tänne Tampereella meidän kanssa. Sen kunniaksi iso ylävitonen! Uusiin kanssaopiskelijoihin on tosi tärkeää päästä tutustumaan, joten suosittelen olemaan aktiivinen ja avoin heti alusta lähtien. Ja jos vaikeuksia opintojen tai ryhmäytymisen kanssa tulee, niin ne vaikeudet ylitetään yhteistoimin. Tuutorit ovat teitä uusia opiskelijoita varten, joten nou hätä!

Nimi ja ikä: Ville 21v 
Olen kotoisin Tampereen suunnilta, Nokialta.  Olen tamperelaistunut siis hyvin jo varhain. 
Harrastan kavereiden kanssa hengailua, kortti- ja lautapelejä. Lähden kuitenkin innolla mukaan kaikkiin uusiin juttuihin :) 
Ihailen erilaisuutta ja sitä, että osaa olla oma itsensä. 
Haluan päästä ulkomaille heti kun tilanne sen sallii. Matkakuume on kova.
Mielestäni tulinen ruoka on best. 
Hävettää myöntää, mutta otin ton kuvan niin kiireessä etten ehtinyt ees vaihtaa paitaa. 
Terkut fukseille: Odotetaan innolla tulevaa syksyä ja tehdään siitä yhdessä huippu! Nyt on vielä aikaa lomailla, ottakaa siitä ilo irti. Elokuussa tavataan!

Nimi ja ikä: Vilma Virolainen, 22 v. 
Olen kotoisin Lempäälästä, enkä vielä ensi vuonnakaan aio muuttaa kaupunkiin. 
Vuosikurssi: Syksyllä kolmas, käytännössä neljäs. Tulin OKAan avoimen ja kansanopiston kasvatustieteen linjan kautta, joten ekana vuonna okalaisena mulla oli jo perusopinnot tehtynä ja vuosi opintoja takana. Silti etenen aika omaan tahtiin ja voin olla ainakin vertaistukena oman polun ja tahdin löytämisessä, se ei oo aina niin virtaviivaista kuin luulisi. 
Harrastan muun muassa politiikkaa ja tositeeveetä, livemusaa, lukemista ja satunnaista saleilua. Ihailen nuoria naispoliitikkoja, kuten Iiris Suomelaa, Alviina Alametsää, Sanna Marinia ja esimerkiksi näyttelijä Elliot Pagea. Jos pääsisin lounaalle ihan kenen kanssa tahansa, valitsisin kyllä Tarja Halosen tai Sofi Oksasen! 
Haluan aina pyrkiä siihen, että ihmisillä mun ympärillä olis hyvä olla. Mulla on suuri auttamisen halua ja haluan olla se tyyppi, jolta voi aina tulla kysymään mitä vaan ikinä, ja auttamaan eteenpäin. 
Mielestäni kesällä on liian kuuma ja sadepäivät on oikeasti paljon ravitsevampia, niin luonno lle, kuin minulle henkisesti. 
Hävettää myöntää, että useimpina aamuina mun äiti joutuu soittamaan ja herättämään mu t edelleen, jotkut asiat ei ole sitten teinivuosien muuttuneet.. Enkä osaa vieläkään laittaa ru okaa. Onnistun polttamaan ihan kaiken pohjaan enkä edes tajunnut ekojen kuukausien aika na omillaan asuessa, että lieden saa säädettyä myös pienemmälle kuin kutoselle. Adulting skills pyöreä nolla. 
Terkut fukseille: Onneksi olkoon! Oli tää sun suurin haave, lapsuuden unelma-ammatti, puolivahinko tai viimeinen vaihtoehto, niin sä oot päässyt ja päätynyt tänne jostain syystä ja olet joka tapauksessa tehnyt kovan työn. Hatunnosto! Meistä on ihana päästä tapaamaan vihdoin juuri sur ja oot meille enemmän kuin tervetullut <3 Toivottavasti OKAsta tulee sulle turvallinen ympäristö, kävi opintojen kanssa miten tahansa. Se matka, ei määränpää! Ja joka tapauksessa halutaan olla sun tukena sillä matkalla, mihin ikinä sun polku viekään.

Maisterivaiheen tuutorit

Nimi ja ikä: Akseli Aninko (Aksu), 25 v. 
Olen kotoisin Från Jakobstad elikkäs siis Pietarsaaresta (tietäjät tietää, missä se on). 
Harrastan urheilua & kitaransoittoa, myös pelaamiseen, elokuviin ja sarjoihin kuluu liikaa aikaa xD. 
Olen sitä mieltä, että ananas kuuluu ehdottomasti pizzaan. 
Ihailen Pohjois-Suomen luontoa ja maisemia, jota sainkin kiitettävästi nähdä Rovaniemellä opiskellessani. 
Haluan voittaa kaikki kilpailut mihin osallistun, sillä omaan vahvan kilpailuvietin. 
Mielestäni kouluissa saisi olla yksi pakollinen kasvisruokapäivä viikossa.
Hävettää myöntää, mutta söin muurahaisia ala-asteella välitunnilla :)
Terkut fukseille: Onneksi olkoon ja tervetuloa aloittamaan uutta ”sivua” elämässänne tänne Tampereelle. Opiskelua hypetetään paljon ja monen mielestä se onkin elämän parasta aikaa. Kaikki on uutta ja jännittävää. Älkää silti ressatko turhia tai vaivatko päätä liioilla kysymyksillä, asiat kyllä järjestyvät ja me tuutorit pyrimme parhaan mukaan auttamaan yliopistoopiskeluun orientoitumisessa sekä kaikessa muussakin. Ei muuta kuin rohkeasti juttusille tai nykäisemään hihasta, kun on jotain asiaa!

Moikka! Mun nimi on Aatu Korhonen ja olen teidän tänne saapuesaanne jo kivikautinen okalainen eli 5. vuosikurssin opiskelija. Olen ensisijaisesti käytettävissä maisterivaiheeseen suoraan opiskelemaan tulevia varten, mutta älköötte peljätkö nykästä minua hihasta, vaikka olisitte vasta yliopisto-opintojenne alkutaipaleella. Olen OKA ry:ssä kaikissa liemissä keitetty, kun aloitin tosiaan jo vuonna 2018 OKA ry:n hallituksessa ja sittemmin tieni päätyi myös puheenjohtamaan hallitusta koronavuonna 2020. Kokemuksen syvällä rintaäänellä suositeltakoot teille kahta asiaa vakavissaan. Ensiksikin, nauttikaa fuksisyksystä täysin rinnoin. Monet myöhemmässä vaiheessa olevat opiskelijat ovat katuneet, etteivät osallistuneet niin paljon toimintaan. Holittomastikin voi juhlia. Ja holtittomastikin. Toiseksi, lähtekää mukaan hallitustoimintaan. Se taipale opettaa teille sellaisia taitoja, joita ette välttämättä enää koskaan työelämässä saa. No, mutta keskittykää ensin siihen fuksisyksyyn, älkääkä ressatko opinnoista liikaa! Ravista suorituspaineet pois harteiltasi ja hengähdä. Sulla on edessäsi monta vuotta, joiden aikana sä tuut kasvamaan ihmisenä ja sulla todella on aikaa myös pohtia tätä maailmaa sekä tutkia sitä. No okei, menee vähän diipiksi, mutta totta joka sana! Ihanaa, että pääsit meille opiskelemaan! Meillä on pirun hyvä henki ja Tampere on Suomen paras opiskelijakaupunki. Lämpimästi tervetuloa ja laittakaapa kuulkaa vaikka hetimmiten viestiä, jos vanhemman patun tarinat kiinnostavat!

Tuutorit toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi osaksi ainejärjestöämme <3 Nähdään syksyllä Tampereella!