Luento lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta

  • ma 26.10.2020 klo 16:3018
  • Zoom

Pelastakaa Lapset aloittaa syksyn luentokiertueen ja tulee kouluttamaan meitä etänä. Tule kuuntelemaan luentoa tärkeästä ja opinnoissamme vähän esillä olevasta aiheesta, lapseen kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta maanantaina 26.10. klo 16.30-18.00 perioditauon jälkeen! Etätoteutuksesta lisää lähempänä.

Pelastakaa Lapset ry:n Lasten suojelu ja Nettivihje -toiminto tekee työtä lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisemiseksi erityisesti digitaalisessa mediassa. Luennon tavoitteena on antaa opiskelijoille tietoa lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta sekä tarjota tukea asian käsittelemiseen lasten kanssa. Pelastakaa Lapset ry on tuottanut tähän tarkoitukseen Kehoni on minun -oppaan lasten parissa työskenteleville ammattilaisille ja muille aikuisille ja YLE on julkaissut saman nimiset animaatiot, jotka on tarkoitettu lapsille. Luennolla hyödynnetään osin Kehoni on minun -kokonaisuutta ja toiminnallisuutta sekä keskustelevaa otetta.

Pelastakaa Lapset ylläpitää Nettivihje-palvelua, mikä edistää laittoman lapseen kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan kuvamateriaalin poistumista digitaalisesta mediasta. Koulutuksen, vaikuttamistyön ja turvataitokasvatuksen avulla lisäämme lasten ja nuorten sekä lasten parissa työskentelevien ammattilaisten tietoisuutta lasten oikeudesta suojeluun digitaalisessa mediassa.


Luennoitsijoina ovat Pelastakaa Lasten asiantuntijat Janita Tasa ja Eveliina Karhu.

Lämmin suositus, tervetuloa!

Kuka vaan tiedekuntamme opiskelija voi osallistua luennolle ja se on täysin maksutonta, riittää että tulet paikalle Zoom-linkki tapahtumaan tulee lähempänä ainejärjestöjen sähköpostilistojen kautta.


Linkki FB-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/2750265578522136