Fuksien blogikirjoitus 2022

11.10.2022

Moi!

Fuksien syksyisiä terveisiä kirjoittelee täällä tämän vuoden edustajat Sanni ja Inka. Meidän matkamme kohti fuksisyksyä alkoivat heinäkuussa, kun saimme tiedon, että pääsimme opiskelemaan luokanopettajiksi Tampereelle. Valtavan jännityksen ja innostuksen myötä muutaman unettoman yön jälkeen elokuussa vihdoin koitti ensimmäinen päivämme luokanopettaja opiskelijoina ja matkamme kohti uusia seikkailuja.

Oikeastaan sehän alkoi jo aikaisemmin, ilmoittauduimme edustajiksi ja muun muassa haalarien hankinta alkoi ja ihan pian pääsemmekin jo pukemaan ensimmäistä kertaa siniset haalarit jalkaamme! Vaikka fuksisyksyä onkin takana vasta noin kuukausi, on siihen mahtunut paljon tapahtumia ja uusia tuttavuuksia. Vanhempien vuosikurssilaisten lämmin vastaanotto on yllättänyt monet meistä fukseista ja koko OKA:n yhteishenki on ollut aivan mahtavaa. On ilo kuulua näin huippuun ainejärjestöön. Seuraavaksi mainintoja muutamista tapahtumista, joihin olemme nyt syksyllä päässeet osallistumaan.

Ensimmäisen fuksiviikon päätteeksi oli tietenkin pääpäivä piknik. Piknikillä pääsimme tutustumaan lisää ja kisailemaan toisiamme vastaan. Lisäksi ensimmäistä kertaa tapasimme muiden vuosikurssien opiskelijoita.

Kastajaisia vietettiin Disney teemalla Näsinpuistossa. Teema näkyi joukkueiden elokuviin perustuvissa asuissa sekä samoja elokuvia käyttävistä rasteissa. Rastipisteitä pitämässä olivat muiden vuosikurssien OKA:laiset, joihin oli kiva päästä taas tutustumaan vähän enemmän. Rastikierroksen ja palkintojen jaon jälkeen matka jatkui kohti Tammerkoskea ja itse kastautumista. Kaikki koskessa kastautuneet fuksit saivat palkinnoksi upean disney-teemaisen kastajais-haalarimerkin. Illan kruunasi tietysti jatkot Heidi`s bier baarissa, johon sai halutessaan osallistua.

Viimeisimmillä viikoilla on vauhtia riittänyt esimerkiksi fuksisuunnistuksen, pullopallon, Tampere racen sekä kämppäapprojen merkeissä ja monen tapahtuman aikana ollaan päästy kiertelemään ympäri Tampereen keskustaa. Loppu viikosta fuksit pääsivät myös pelaamaan kyykkä muiden Edun fuksien kanssa sekä tutustumaan muihin kasvatustieteiden opiskelijoihin.

Vaikka syksyyn on mahtunut paljon tapahtumia, niin ollaan me päästy jo opiskelunkin makuun ja onneksemme pääsääntöisesti kampuksella paikan päällä. Luentojen lisäksi olemme päässeet osallistumaan jo muutamien monialaisten opintojen käytännönläheisille oppitunneille. Omia suosikkituntejani ovat olleet liikunnan sekä musiikin ensimmäiset käytännön oppitunnit. Näillä tunneilla on ollut mukava huomata mahtava yhteishenki kaikkien meidän fuksien välillä. Kaikki tsemppaavat ja kannustavat toisiaan ja heittäytyminen erilaisiin tehtäviin on ollut ihan huikeaa. Tapahtumien ja opintojen siivittäminä jatkamme tutustumista yliopisto elämään ja monelle uuteen kotikaupunkiin.

Loppuun vielä todettakoon, että koulun aloitus ja koko fuksi-syksy on sujunut vielä korkealla olleita odotuksiakin paremmin. Innolla odotamme, mitä kaikkea tulevat opiskeluvuodet huippuseurassa tuovat tullessaan. OI OKA on!

Sanni ja Inka