Kolme päivää ja kaksi yötä

28.3.2018

Näin muutama viikko Talvipäivien jälkeen on hyvä pysähtyä muistelemaan, mitä kaikkea tuona kauan odotettuna viikonloppuna oikein tapahtuikaan. Kaupungin kadut täyttyivät kaikenkirjavista haalareista, kun tuhannet opettajaopiskelijat ympäri Suomea kokoontuivat yhdessä viettämään rattoisia talvipäiviä Tampereelle.

Kuva: Nina Riski
Kuva: Nina Riski

Perjantain avajaistapahtuma täytti Sorin aukion, minne juhlakansa kokoontui kuulemaan avajaispuheita Simo Frangenin juontamana. Kauan odotettu viikonloppu lähti heti käyntiin iloisissa tunnelmissa, ja viimeistään Talvi-Päivin ensiesiintyminen nosti tunnelman kattoon. Rakastettu nallekarhu johdatteli kirjavaa haalarijoukkoa suurena kulkueena kohti jatkopaikkoja. Kireä pakkanen ei suinkaan juhlatunnelmaa jäädyttänyt, vaan juhlakansa jaksoi juhlia aamuun asti Klubin ja Ravintolamaailman huippuesiintyjien tahdissa.

Kuva: Nina Riski

”Parasta oli koko viikonlopun ihana seura <3”

Lauantai oli täynnä tekemistä ja tapahtumia, joiden osallistujamäärät ylittivät suurimmatkin odotuksemme. Kirkkaan siniseltä taivaalta loistava aurinko ja kirpeä pakkassää herättivät perjantain hulinoista palautuvan juhlakansan uuteen päivään, ja reippaimmat kokoontuivat Rauhanniemeen virkistävään aamusaunaan ja avantoon.

Kuva: Nina Riski
Kuva: Joona Halinen

Talvirieha oli oikea yleisömenestys. Ulkodisko sai opiskelijoiden tanssijalat vipattamaan jo hyvissä ajoin, ja Sorsalampea kiertävä rastikierros veti aktiviteetinnälkäisiä opiskelijoita puoleensa. Legendaariset talvilajit, norsuhankifutis ja silitysrautacurling, haastoivat eri ainejärjestöjen edustajat ottamaan mittaa toisistaan, ja tämän vuoden kerma saatiinkin selville – onnea vielä Rovaniemen Lapikas ja Tampereen Itu!

”Parasta oli kaikki ihanat tyypit, sika hyvä fiilis talviriehassa, kun DJ soitti hyvää musaa ja tietty Generik!”

”Legendaariset talvilajit sujuivat hyvin! Red Bullin ulkodisko oli best!”

Ehkä syynä oli hurja biletunnelma, ehkä nolot diskomuistot omilta kouluajoilta, mutta Amos-klubin ala-astedisko sai kuitenkin jokaisen posket punoittamaan. Hämärällä tanssilattialla spottivalojen loisteessa värikäs juhlakansa nautti olostaan vanhojen hittien tahtiin. Talvi-Päivikin kohtasi tanssiskabassa haastajansa ja limbokisa sai juhlijat taipumaan melkoisiin ääriasentoihin!

Kuva: Nina Riski
Kuva: Nina Riski

”Approssa oli hyvää siideriä ja smoothieta!”

Alkoholilliset ja alkoholittomat juomat sekä syötävät tekivät kauppansa, kun juhlakansa lähti suorittamaan ennennäkemättömällä innolla Talvipäiväapproa. Upeat appromerkit silmissä vilisten juhlijat keräsivät leimoja passeihinsa. Kaijakan päiväkaraoke veti kultakurkut Laukontorille ja tietovisa sai ihmiset viihtymään hetken pidempäänkin Bar Passionissa. Speedfriendingissä luotiin kauaskantoisia ystävyyssuhteita, ja uusien ystävien kanssa juhlijat lähtivätkin pian suuntaamaan kohti päätösspektaakkelia ja Tähtiareenaa.

Kuva: Joona Halinen
Kuva: Joona Halinen

”Okan bändit nosti tunnelman kattoon! <3”

Pipojen litistämät hiukset saivat uuden ilmeen ilmaisessa letityksessä, ja näin juhlakansa oli valmis ottamaan vastaan niin Gasellit, Generikin, Heta’s Passionin kuin huikean Pete Parkkosenkin. Ilta oli pitkä, hikinen ja tanssintäyteinen, eikä vastaavaa menoa ole ennen taidettu Talvipäivillä nähdäkään. Vau!

Kuva: Joona Halinen
Kuva: Joona Halinen

Talvipäivät eivät kuitenkaan suinkaan rakentuneet yhdessä yössä tai yhden ihmisen voimin. Talvipäivät eivät olisi olleet mitään ilman hallitusta, toimikuntalaisia ja vapaaehtoisia – jokaisen työpanos oli korvaamaton. Pitkä suunnittelu, lukemattomat työtunnit sekä tapahtumaa kohden lisääntyvä kiire ja työmäärä maksoivat lopulta itsensä moninkertaisena takaisin, kun näki oman kädenjälkensä heräävän viimein eloon. Sitä onnistumisen tunnetta, helpotusta, riemua ja ennen kaikkea ylpeyttä on hankala edes pukea sanoiksi.

Kiitos siis jokaiselle osallistujalle ja tekijälle, ilman teitä Talvipäivät eivät olisi olleet kaltaisensa. Ensi vuonna nähdään, mitä Raumalla on meille tarjottavanaan!

Asta Luttinen, 1. vsk