Puheenjohtajiston tervehdys 2022

9.2.2022

Hei, rakas OKA 2022

 

Mahtavaa alkuvuotta jäsenistölle!

 

Tässä ollaan päästy jo tammikuun verran elämään tätä vuotta ja fiilistelemään vuodenvaihdoksen tuomia muutoksia. Meillä OKAssa on tuttuun tapaan vastuut siirtyneet eteenpäin ja toimintasuunnitelmat siirtyneet käytäntöön esimerkiksi tapahtumakyselyissä, tuutorihauissa ja viikkokirjeissä. Uusi puheenjohtajisto on myös aloittanut tammikuussa vuoden luottamuspestinsä, ja halutaan jakaa teille jokaiselle itsestämme, fiiliksistämme, suunnitelmista ja suhteesta OKAan.

Puheenjohtajana toimii tällä kaudella minä, Mira Laurinantti, kolmannen vuoden okalainen. Ensimmäiset vuodet OKAssa on kulunut kestävän kehityksen ja kansainvälisyyden parissa, ja viime syyskokouksessa otin nöyränä vastaan okalaisten luottamuksen puheenjohtajan nuijan muodossa. Kerroin viime syyskokouksessa muistoja myös ensimmäisestä syyskokouksestani, joka järjestettiin syksyllä 2019. Tällöin hain hallituksen varsinaiseksi jäseneksi päällimmäisenä tunteena innokkuus ja tahto antaa oma panos tälle itselleni uudelle, jännittävälle yhteisölle. Little did I know, että järjestömaailma veisi näin mennessään ja OKAsta on muotoutunut valtava osa nykyistä elämää. En myöskään vuonna 2019 osannut aavistaakaan olevani jossain vaiheessa aloittamassa kolmatta hallituskauttani niin syvällä pandemiassa, ettei yksikään OKAn tapahtuma ole varma, yksiselitteinen tai koko jäsenistön saavuttava.

Hakiessani puheenjohtajaksi taustalla oli kaikki nämä ajatukset järjestöjen epävarmoista vuosista, kadotetuista vuosikurssilaisista ja toiveet yhtenäisemmästä järjestöverkostosta ja toimivammasta koulutuspolitiikasta. Viime vuodet ovat kuitenkin pandemiasta huolimatta olleet myös OKAn hallituksessa työntäyteisiä ja hedelmällisiä. Kaksi vuotta on täyttynyt hallituslaisten valtavan etätapahtumapanostuksen lisäksi jäsenistölle osin näkymättömällä asiakirjatyöllä, jotta toiminnan jatkuessa se olisi turvallista, yhdenvertaista ja saavutettavaa. Tällä kaudella pääsemme näkemään käytännössä kahden vuoden työn OKAssa, ja olen erityisen ylpeä kunniasta olla se puheenjohtaja, joka pääsee tätä toteuttamaan.


Varapuheenjohtajana toimin tällä kaudella meitsi, Julia Jaakkola. Hain varapuheenjohtajaksi, koska halusin jatkaa työskentelyä yhteisen hyvän eteen OKAssa. Näen, että varapuheenjohtajan roolissa voin tehdä paljon asioita ja kehittää OKAn sekä hallituksen toimintaa vielä entistä sujuvammaksi. Lisäksi ex-edunvalvontavastaavana yksi tavoitteeni on tuoda edunvalvontaa vielä keskeisempään rooliin ainejärjestön toiminnassa ja saada se läpileikkaamaan kaikkea toimintaa.

Me puheenjohtajistossakaan emme osaa ennustaa, miltä OKAn tuleva vuosi tulee näyttämään. Olkoon se ainakin tapahtumantäyteinen ja yhteisöllinen. Onneksi meillä on uusi strategia, josta saa suuntaviivat kaikkeen OKAn toimintaan. Strategia määrittelee OKAn arvoiksi yhteisöllisyyden, yhdenvertaisuuden ja vastuullisen, ja näiden arvojen mukaan myös me aiotaan kaikkea toimintaa toteuttaa. Lisäksi meillä on upeat, aktiiviset hallituslaiset tukenamme, jotka jo nyt puuhastelevat vilkkaana eri sektoreilla ja järjestävät okalaisten hyvinvoinnin eteen kaikenlaista kivaa tapahtumaa sekä toimintaa. Kuten strategiassakin mainitaan, OKAn perimmäinen missio eli tehtävä on luoda ”opiskeluajasta parhaan mahdollisen jokaiselle jäsenellemme”. Näiden sanojen myötä uuteen vuoteen. <3