Talvipäivät 2020

17.2.2020

“Opettajaksi opiskelevat ovat perinteisesti kokoontuneet Talvipäiville nauttimaan hengen ja kehon kulttuurista. Talvipäiväperinne on jatkunut katkeamattomana ensimmäisistä, vuonna 1947 pidetyistä Kajaanin Talvipäivistä lähtien.” (https://www.sool.fi/jasenelle/talvipaivat/)

Näinhän se on! Talvipäivät ovat pitkäaikainen perinne meille opeopiskelijoille. Vaikka Talvipäivät ovatkin eläneet ajan mukana, niin tarkoitus on säilynyt kaikki nämä vuodet samana: koota opeopiskelijat ympäri Suomen yhteen.

Perjantaina starttaa yhteislähtö kohti Jyväskylää ja voin taata, että viimeistään bussissa pääset Talvipäiväfiilikseen. Fiilikseen pääsyssä auttaa niin tuoreimpien kuin vanhojenkin talvipäiväbiisien kuuntelu, Talvipäivistä somettaminen, sekä yhteiset päivätanssit. Mikä kaikkein parasta, sä tuut olemaan bussimatkasta lähtien aina sunnuntai-iltapäivään asti okalaisten ja opeopiskelijoiden ympäröimänä - mikä olisikaan sen parempaa?

Yhden viikonlopun aikana kerkeää sattua ja tapahtua kaikenlaista. Jokaiselle löytyy varmasti jotain, sillä tarjolla on talviriehaa, sitsaamista, lautapelejä, approilua, esiintyjiä, saunomista, draamapajaa, kehonhuoltoa ja paljon muuta kivaa ja jännää tekemistä! Laita siis itsellesi ylös paikat ja kellonajat tapahtumista, joita et halua missata. Lumiriehasta okalaiset löydät norsufutiksesta ja silitysrautacurlingista. Tule pelaamaan tai kannustamaan OKA voittoon!

Parasta Talvipäivillä on kuitenkin yhteisöllisyys. Teet mitä teet, niin et ole yksin. Matkustat opeopiskelijoiden kanssa, syöt opeopiskelijoiden kanssa, jopa nukut opeopiskelijoiden kanssa. Ja se just on tässä viikonlopun mittaisessa leirikoulussa parasta! Pidä hauskaa sun omien kavereiden ja oman ainejärjestön kanssa, mutta älä missään nimessä unohda tutustua uusiin tyyppeihin - Talvipäivillä on nimittäin korvaamaton mahdollisuus siihen!

Okalaisia Rauman talvipäivillä 2019

“Talvipäivät kerrallaan, Koko Suomi valloitetaan!”

Onks kaikki OoKooAa? – OoKooAa- bändi

Mitä tarvitset mukaan Talvipäiville? OKA-pipon, OKA-collegen ja haalarit, joissa Talvipäivillä on tapana melkeinpä asua. Näillä selviät jo lähes koko viikonlopun. Nesteytyksestä kannattaa myös pitää huolta, eli huolehdi että sinulla on aina mukanasi välivesi!

Käy vielä kurkkaamassa Talvipäivien 2020 omat sivut, sillä sieltä löydät kaiken oleellisen tiedon. Klikkaa myös itsesi mukaan Tampereen opeopiskelijoiden yhteiseen Facebook-tapahtumaan Tampere goes Tp2020.


Talvipäivillä nähdään ja annetaan okalaisten kuulua!  Oi OKA on niin ihana


Hanna Rahkonen
varapuheenjohtaja & SOOL-vastaava