Tuutorointi ja fuksien ensimmäiset viikot

31.8.2020

Kaksi ensimmäistä opiskeluviikkoa on sujahtanut ohitsemme varsin vikkelästi. Viimeiset kaksi viikkoa on pitäneet sisällään paljon tutustumista, naurua ja onnellisuutta, mutta myös stressiä sekä epävarmuutta tulevasta. Kaikesta huolimatta, olemme olleet kiitollisia siitä, että olemme voineet ylläpitää OKAn vuosittaisia orientaatioviikon perinteitä järjestämällä ekan piknikin, pääpäiväpiknikin, b-ryhmäiltamat sekä saunaillan muiden tapahtumien lisäksi. Kaikissa edellä mainituissa tapahtumissa meille tuutorivastaaville on välittynyt iloinen ja positiivinen ilmapiiri. Vallitsevaa tunnelmaa on voinut osuvasti kuvailla sanalla ‘’muurahaispesä’’: ihanaa pöhinää ja verkostoitumista uusien okalaisten kanssa, jota seuratessa ei ole voinut muuta tehdä kuin hymyillä! 


Kulunut vuosi on ollut poikkeava lähes kaikilla mahdollisilla osa-alueilla, joten tämä on vaikuttanut myös tuutorointiin. Tuutoreiden koulutus jouduttiin toteuttamaan etäyhteyksin, ryhmäyttäminen oli hyvin ongelmallista eristäytymisen takia ja lisäksi kaikkea toimintaamme varjosti jatkuvasti epätietoisuus ja pelko tulevasta. Jouduimme monesti toteamaan tuutorivastaavina: miksi näin täytyi käydä, miten tästä selvitään?


Orientaatioviikon alkaessa kyseiset tuntemukset kuitenkin korvaantuivat ilolla ja helpotuksella. Kaikista vaikeuksista ja epätietoisuuden kierteestä huolimatta, uudet fuksit saapuivat Tampereelle, jossa meidän mahtavat tuutorit ottivat heidät avosylin vastaan. Vaikka poikkeukselliset ajat saavat jatkoa myös syksyllä, on tuutoroinnissa muistettava kaikkein tärkein asia: Meidän fuksit ja OKA-hengen välittäminen heille! Fuksit ovat joutuneet aloittamaan yliopisto-opiskelunsa hyvin poikkeuksellisesti, mutta mikään ei muuta tuutoroinnin korvaamatonta roolia, ja pyrkimystä toimia uusien okalaisten hyväksi. 


Tuutorivastaavat tahtovat kiittää jokaista tapahtumiin osallistunutta fuksia sekä tuutoreita, jotka ovat olleet mahdollistamassa kaikkea tätä. Olette korvaamattomia ainejärjestömme toimijoita, lämmin kiitos! 


Terkuin: Tuutorivastaavat <3