Vapaa-aikatiimin terveiset!

30.9.2020

Vapaa-aikatiimi 2020: Liisa, Oona, Venla, Siina, Elli

Elli

Mikä motivoi sua lähtemään vapaa-aikavastaavaksi OKAn hallitukseen? Mikä on ollut palkitsevinta?

Olin vähän ns. myöhäisherännäinen ja reilu 3 vuotta katselin hallitustoimintaa vaan sivusta. Sitten tapahtui jotain (varmaan OKA100-juhlien järkkäily), jonka myötä totesin, miten mahtavaa on järjestää tapahtumia isommallakin volyymilla! Tiesin, että vapaa-aikavastaavan pesti tulisi olemaan tosi palkitsevaa ja monipuolista, minkä lisäksi minua kiehtoi uusi konsepti toimihenkilöiden ja tiimityöskentelyn hyödyntämisestä. Palkitsevinta on ollut tapahtumista saatu positiivinen palaute niin kirjallisena kuin suullisenakin, ja ylipäätään se, että on omin silmin nähnyt miten jengi viihtyy<3 

Mikä tv-sarja- tai elokuvahahmo kuvaa sua parhaiten?

On vaikeaa nimetä vain yhtä hahmoa, mutta jos kategoriana olisi vaikkapa Muumihahmot, niin olisin ehdottomasti jotain Pikku-Myyn ja Muumimamman välimaastosta. 


Siina

Minkälaista yhteistyötä toivoisit muiden ainejärjestöjen kanssa?

Onneksi kerkesimme viettämään yhteistyörikasta lukuvuotta alkukevääseen asti, mutta toki useampi tapahtuma jäi vielä toteuttamatta. Keskustelukanavat pidetäänkin edelleen avoimina tulevaisuuden tapahtumien suunnitteluun, joten toivottavasti saamme nähdä kyseiset tapahtumat vielä käytännössä!

Mun ihan lemppareita yhteistyötapahtumia ovat olleet erinäiset sitsit, joita on järkätty esimerkiksiTARAKIn ja Skillan kanssa. Molemmilla sitseillä meno on ollut mahtava ja on ollut hauskaa jakaa erilaisia opiskelukokemuksia ja tapahtumakulttuureita.

Toivonkin, että jatkossa pääsemme järjestämään jälleen yhteistyötapahtumia, joissa ainejärjestöt voivat juhlia yhdessä isona sakkina ja kaikilla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin! Tapahtumasta tekee mielestäni erityisen kivan, jos molemmat (tai kaikki) ainejärjestöt voivat tuoda tapahtumaan jotain omaansa ja vastavuoroisesti oppia myös jotain uutta.

Ootko taitava käsistäsi?

Virkkaan, neulon, ompelen, solmin, piirrän, värkkään, nyplään ja hiplaan!


Liisa

Mikä on sun mielestä kaikista onnistunein tapahtuma, mitä oot ollut tekemässä ja miksi?

Oon päässy yliopistourani aikana järjestään varmaankin satoja tapahtumia. Oon järjestänyt pieniä (Kipinän aamupala-excu 5 hengelle) ja isoja tapahtumia (TREYn Fuksisuunnistus, jonka osallistujamäärä oli yli 1500), mutta ehdottomasti onnistunein tapahtuma on ollut omasta mielestä OKA100-juhlat. Se olikin yli puolentoista vuoden ponnistus, kun ydintiimillä alotettiin pohtiin kaikkee ihan juhlapaikasta ja silliksen esiintyjistä lähtien.

Mut mikä ees tekee tapahtumasta onnistuneen? En missään tapauksessa vois sanoo, että kaikki meidän 100-vuotisjuhlissa ONNISTUI, sillä se ei vaan oo totuus. Montakin juttua meni pieleen tai jäi puolitiehen ja niistä voi vaan oppia ja todeta, että jatkossa tehdään paremmin. Mun mielestä tärkein juttu jokaisessa tapahtumassa on, että osallistujat viihtyy. Ja voi että, miten okalaiset sit viihtykin! Erityisesti silliksellä oli ihana nähdä darrasia, mutta onnellisia kasvoja.

Mikä on sun lempiharrastus?

Tykkään vapaa-ajalla tehdä kaikkee aika rauhallista, koska suuri osa opiskeluiden lisäks mun elämästä on menny monenlaisiin järjestöjuttuihin yliopistolla. En kutsuis niitä varsinaisiks harrastuksiks, mutta mun lempijuttuja on muun muassa leipominen ja valokuvaaminen. 


Venla

Miten oot päässyt yhdistämään omia mielenkiinnonkohteitasi ja harrastuneisuuttasi tapahtumien suunnitteluun toimarina toimiessasi?

Kulunut vuosi vapaa-aikatiimin toimarina on ollut yksi mun elämän hienoimmista kokemuksista! Olen oppinut niin paljon ainejärjestötoiminnasta sekä ennen kaikkea erilaisten tapahtumien suunnittelemisesta ja organisoinnista. 

Kiinnostus tapahtumien järjestämiseen syntyi tuutoritoiminnan kautta muutama vuosi sitten. Myös liikunta ja urheilu ovat olleet aina lähellä omaa sydäntä, mikä on tuonut erityisesti intoa päästä suunnittelemaan ainejärjestöllemme urheilutapahtumia, joissa kannustetaan okalaisia liikkumaan yhdessä ja muiden ainejärjestöjen kanssa. Oon päässyt toimarina myös suunnittelemaan ja ottamaan vastuuta monista muistakin tapahtumista, joita en ole koskaan ennen järjestänyt. Se on ollut välillä jopa jännittävää ja stressaavaa, mutta myös niin palkitsevaa ja opettavaista! Onneksi on ollut huipputyyppejä mukana tässä touhussa, sillä ilman hyvää tiimityötä homma ei olisi yhtä helppoa! <3

Mikä on syksyisin paras urheilulaji?

En osaa valita vain yhtä. Vastaan siis jalkapallo ja pesäpallo!


Oona

Minkälainen olisi unelmiesi tapahtuma?

Tätä kysymystä mun oli pakko lähteä miettimään niiden tapahtumien kautta, joissa oon ite ollut mukana. Ekalta vuodelta mieleen jäi The Tampere Race, koska oon superkilpailuhenkinen, monet sitsit, koska tykkään heittäytyä ja pukeutua, MM-kyykkä, koska urheilu ja talvi on parasta sekä tietenkin OKA100-vujut ja sillis! 

Jos näistä tapahtumista siis muodostaisi tapahtuman, se voisi alkaa Amazing race tyyppisellä kilpailulla, jossa saa pistää itsensä koville. Kun kaikki ovat päässeet maaliin voidaan lähteä puimaan kisan tapahtumia yhteiseen jatkopaikkaan. Paikasta voisi löytyä sauna, jotta pääsee pesemään kilpailun aiheuttamat hikikarpalot pois otsalta. Saunan jälkeen tarjolla olisi ruokaa, josta voidaan siirtyäkin pöytiin sitsaamaan. Sitsien jälkeen vuorossa olisi vapaata hengailua hyvässä seurassa ja mahdollisesti myös jotain pientä oheistoimintaa esimerkiksi kaljajoogaa, kuten silliksellä. 

Mikä on leivontabravuurisi ja miksi?

Tätä kysymystä kysytään multa usein ja vieläkään en ole keksinyt, mikä se mun the leivonnainen olisi. Itse tykkään tehdä kakkuja, jotka on visuaalisesti kauniita. Kesällä on parasta koristella kakkuja tuoreilla kukilla ja marjoilla ja yhdistää näihin vielä esimerkiksi joku hempeän värinen kuorrute ja suklaavalumat. Jos mun kavereilta kysyttäisiin sama kysymys, niin niitten lemppareita mun tekemänä olisi aika varmasti yksi tietty raparperipiirakka, suklaahippukeksit, jonka reseptiä oon itse varioinut ja tietenkin voileipäkakut.