Tuutorit 2023-2024

Ainejärjestön iskuryhmä, jota johtaa hallituksen tuutorivastaavat. Tuutorit ottavat uudet opiskelijat hellään huomaansa ja huolehtivat, että fuksien ensimmäiset viikot yliopistomaailmassa sujuvat opiskelujen osalta rennosti ja vapaa-ajan osalta railakkaasti. Tuutorointi painottuu pitkälti opiskelujen alkuun, mutta tuutorit ovat tukenanne koko lukuvuoden ajan.

Tuutorit rekrytään okalaisten joukosta keväisin ja he käyvät yliopiston kautta kouluttautumassa tehtäväänsä sekä OKAn tuutorivastaavien että TREYn pitämissä koulutuksissa. Hyvin poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta kasaan on saatu maanmainio paketti.  Pestinsä päätteeksi tuutorit saavat hommastaan raporttia vastaan myös kaksi opintopistettä! Ei mitään turhaa touhua tämä.

 

Tuutorivastaavat

Nimi ja ikä: Veera Tervo, 22 v.

Olen kotoisin: Pohjois-Pohjanmaalta Raahesta. Yleensä, jos (ja kun) kukaan ei tiedä missä se on, sanon vaan olevani Oulusta (oon asunu myös siellä!).

Harrastan: nykyään vähän kaikenlaista! Tykkään lukea, viihdyn etenkin luonnossa liikkumassa, SportUnin ryhmäliikuntatunneilla ja siinä sivussa saatan pyörähtää Kipinän (meidän opeopiskelijoiden oma liikunta- ja kulttuurikerho!) viikkovuoroilla silloin tällöin! Pisin tausta mulla löytyy kuitenkin tanssin ja voimistelun puolelta.

Ihailen: aitoja, empaattisia, positiivisia ja elämäniloisia ihmisiä. Sellaisia, jotka osaa nauraa itselleen ja uskaltaa tavoitella omia unelmiaan!

Haluan: Taylor Swiftin keikalle ja matkustelemaan!

Mielestäni: Tampereen opiskelijawappu on vuoden parasta aikaa <3

Hävettää myöntää, mutta oon liian usein myöhässä ja akateeminen vartti mun kans tehdyissä suunnitelmissa taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus… sori tästä jo etukäteen.

Terkut fukseille: paljon onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa meille OKAan, täällä on niin hyvä olla! Sulla on edessä todennäköisesti yksi sun elämän unohtumattomimmista ajanjaksoista. Oo avoimin mielin ja tartu rohkeesti kaikkiin uusiin mahdollisuuksiin, joita Tampere ja tuleva opiskelijaelämä sulle tarjoaa <3 Elokuussa nähään!

Nimi ja ikä: Jiko Valtanen, 21 v.

Olen kotoisin: vähän kaikkialta Uudeltamaalta, Tuusulasta, Helsingistä, käväisin Espoosta ja ny oon Tampereella.

Harrastan: Lukemista, eräilyä, pyöräilyä ja kirjojen metsästämistä. Järjestöhommat ovat ihana osa elämää.

Ihailen: Ihmisiä, jotka tekevät asioita, jotta maailma olisi meille kaikille parempi paikka elää.

Haluan: tulevaisuudessa itselleni tiilitalon, jossa on puutarha ja kirjastohuone.

Mielestäni: Ihmisten pitää osata ottaa rennosti.

Hävettää myöntää, mutta näytän ja puhun ehkä liikaa mun kissasta. En voi sille mitään, että Herrah on niin suloinen.

Terkut fukseille: Suuresti onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa meidän mahtavaan ainejärjestöön! Seuraavat vuodet kannattaa ottaa avomielin vastaan. Kenenkään kahden opiskelijaelämä ei näytä samalta, muista nauttia siitä mistä pidät ja uskalla kokeilla kaikkea uutta. OKA on täynnä ihania ihmisiä, niin kuin on koko Tuni myös. Toivon kaikkea hyvää ja nähdään syksyllä!

 

Kandivaiheen tuutorit

Nimi ja ikä: Daniil ”Dani” Palonen, 21 vuotta (täytän 22 vuoden vikana päivänä)

Olen kotoisin: Nokialta, Suomen Roomasta! Pirkanmaan (ja todennäköisesti koko Suomen) kulttuurikeskus, jonka mukaan naapurissa Tampereellakin nimettiin areena.

Harrastan: Oma totinen urheilijan ura on jo takana päin, mutta yhä tulee pelailtua jalkapalloa harrastejoukkueessa. Nykyään päätoimena on jääkiekon ja jalkapallon valmentaminen sekä jälkimmäisessä myös erotuomarointi. Joukkueurheilun lisäksi tulee treenattua kuntosalilla ja liikuttua juosten/pyöräillen/hiihtäen. 

Ihailen: Kaikkia perheessäni varsinkin isovanhempiani, ja yleisesti määritietoisia, itsevarmoja ja hyvän työmoraalin omaavia ihmisiä. Julkisuudesta ihailen karismaattisia ja voimakkaita henkilöitä, joilla on hyvää pilkettä silmäkulmassa… Harrison Fordista Kimi Räikköseen!

Haluan: Elää elämää, josta syntyy upeita muistoja myöhemmin muisteltavaksi. Nähdä ja kokea kaiken sekä matkustella kaikkialle.

Mielestäni: Elämässä ei pidä katua juuri mitään. Se asia mitä sun ”pitäisi” katua, oli siinä hetkessä jotain mitä ilmeisesti eniten halusit tehdä. Elä hetkessä ja opi virheistä.

Hävettää myöntää: Paljonkin asioita :) mikähän kestäisi päivänvaloa… Käärijän viisutappio meni mulla vähän liiankin syvälle ihon alle vielä monta päivää sen jälkeen. Tai siis sehän voitti ja piste.

Terkut fukseille: Onnea koulupaikasta ja varsinkin onnea, kun pääsitte näin hienoon paikkaan! Kouluhommista on turha stressata (tässä väitän olevani hyvä :D). Kunhan oppii mihin kannattaa panostaa enemmän ja mihin riittää pienempi vaivannäkö, säästää omiakin voimia todella paljon.

Nimi ja ikä: Elna Rikkinen, 20v kohta 21v :) 

Olen kotoisin: LAHEST, mut oon pari vuotta asustellu jo Tampereella. Lahti on mun ylpeyden aihe ja niiku perus lahtelainen kerron sen joka yhteydessä. 

Harrastan: jalkapalloa ja futsalia. Tykkään kaikesta urheilusta ja talvisin käyn aika paljon pelaamassa sulkapalloa. Urheilun vastapainona valokuvaan. 

Ihailen: Mason Mountia ja äitiä. Oikeest jopa enemmän mun äitiä. 

Haluan: oman koiran, kuulemma ei vielä oo hyvä hetki semmoselle… 

Mielestäni: vihreässä purkissa oleva hammastahna vaikuttaa tehokkaammalta ku sinisessä oleva. 

Hävettää myöntää: jos joskus harvoin satunkin olemaan väärässä. 

Terkut fukseille: Onnea opiskelupaikasta! Oot päässy mahtavaan paikkaan ja lupaan sulle, et tuut löytää niin monta ihanaa ystävää täältä. Älä ota liikaa paineita koulujutuista, ei tää niin vakavaa lopulta ole. 

Nimi ja ikä: Emma Kajanto, 21-vuotias

Olen kotoisin: Hämeenlinnasta, vähän niin kuin alun perin tämäkin opettajankoulutuslaitos :)

Harrastan: Tällä hetkellä harrastan epäsäännöllisen säännöllisesti monipuolisesti kaikenlaista urheilua. Kesäisin tykkään pelata golfia ja kierroksia tuleekin kesäloman aikana useampi kymmen. Taustaa on myös joukkuevoimistelusta ja kilpauinnista. Erityisesti joukkuevoimistelu eli jumppa on jättänyt ikuisen jäljen muhun. Edelleen valmennan nuorempia voimistelijoita Tampereella sekä voimistelen silloin tällöin vanhan joukkueeni kanssa.

Ihailen: sellaisia ihmisiä, jotka osaavat ja jaksavat tehdä monipuolisesti erilaisia ruokia. Omat vakkarit kanapasta ja tortillat alkaa välillä kyllästyttään. Ehkä vois opetella tekeen muutakin…

Haluan: Matkustaa Afrikkaan tai Australiaan joku päivä! Joku muukin lämmin maa, josta saa hyvää ruokaa kelpaa myös :)

Mielestäni: Luokanopettajaksi opiskelemaan hakeminen ja lopulta Tampereelle muutto olivat parhaita päätöksiä viime vuonna & fuksivuosi oli leffaa, joten tulevaa vuotta odotan innolla.

Hävettää myöntää: Että olen välillä todella kiireinen. Aikataulutuksessa olen kehittynyt vuosien aikana mestariksi, ja pystyn suhaamaan paikasta toiseen sekä tunkemaan päivääni vaikka mitä aktiviteetteja, töitä, koulujuttuja, opiskelijatapahtumia yms... Elämäni on myös aina suunniteltu ainakin 2 viikkoa etukäteen. Tää elämäntapa on toiminut jo 5 vuotta, mutta jos pikkuhiljaa kalenterikin välillä tyhjenisi.

Terkut fukseille: Suurimmat onnittelut opiskelupaikasta! Fuksivuotta ja erityisesti fuksisyksyä hehkutettiin, että se on elämän parasta aikaa. Tämän elettyäni voin todellakin sanoa samoin ja suositella teille kaikille, että nautitte joka hetkestä. Älkää ottako paineita etukäteen, vaan tehkää vuodesta teidänlainen. Itsekin olin aivan kuutamolla ensimmäiset viikot yliopistossa, mutta jo vuoden vaihteessa kampuksella löysi oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, osasi ottaa oikean verran ruokaa sekä ilmoittautua kursseille Sisussa. Älä huoli myös nämä selviää sinulle lukuvuoden alettua. Fuksina oleminen on parasta, mutta myös uutta ja ihmeellistä. Vinkkinä antaisin sen, että kysykää aina vanhemmalta opiskelijalta, opiskelijakaverilta tai opettajalta, mikäli on jotain mielen päällä. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa ja me kaikki vastataan sekä autetaan teitä mielellämme!

Nimi ja ikä: Erik Enwald, 19 vee (Viime vuoden toiseksi nuorin fuksi, vaikka harva ulkonäöstä arvaisi). 

Olen kotoisin: Tampereelta! Jos et tiedä missä se on, niin tää on se mesta mihin oot päässy opiskeleen😊. Tarkemmin vielä asun Lamminpäässä, joka sijaitsee ihan Tampereen länsirajalla. Kätevästi hyvien julkisten liikenneyhteyksien ulkopuolella...

Harrastan: Musiikkia, liikuntaa ja yleistä laiskottelua. Musiikki on ehdottomasti suurin mielenkiinnon kohteeni. Soitan aktiivisesti kitaraa, oon soitannut monta vuotta pianoa ja muutenkin tehny vähän kaikenlaista aiheeseen liittyvää. Lempi genret ovar prog-rock ja prog-metal (IYKYK😉). Liikunnan puolelta ykköslaji on koripallo, mutta tykkään myös juosta ja salilla viihdyn (kun siellä käyn...). Yleinen laiskottelu on nimensä mukaista...

Ihailen: Läheisiäni, jotka sietävät seuraani (edes ajoittain).

Haluan: Tällä hetkellä eniten rästikouluhommista eroon ja päästä nauttimaan rennosta kesästä. Haluaisin sinällään myös koiran, mutta usein tulee huomattua, että aika ei meinaa riittää muutenkaan kaikkeen...

Mielestäni: Elämässä täytyy ottaa rennosti. Silloin tällöin on tärkeää hyväksyä itselle lepopäivä, myöhästyminen koulusta tai jopa koulutyön palauttaminen myöhässä. On myös tärkeää elää hetkessä ja heittäytyä ajoittain mukavuusalueen ulkopuolellekin.

Hävettää myöntää: En tajunnut edes soveltuvuuskokeessa hakevani luokanopettajaksi. Luulin loppuun asti hakevani elinikäiseen oppimiseen. Pääsin kuitenkin sisään eikä väärinymmärrys ole harmittanut yhtään!

Terkut fukseille: Valtavat onnittelut sisäänpääsystä! Teillä on rankin taakka takana, joten rentoutukaa kesä älkääkä turhaan stressatko alkavia opintoja. Teidät otetaan avosylein vastaan ja kaikki selviää teille tosi nopeasti, vaikka alkuun tietomäärä saattaa tuntua valtavalta. Suosittelen ehdottomasti alussa ainakin käymään (jaksamisen mukaan) mahdollisimman monissa tapahtumissa. Ne on paras tapa tutustua fuksikavereihin, vanhempiin vuosikursseihin ja yleisiin käytäntöihin. En malta odottaa, että teihin kaikkiin pääsee tutustumaan ja päästään pitään huikea fuksisyksy!!

Nimi ja ikä: Helmi Kokko, oon 20 ja täytän joulukuussa 21.

Olen kotoisin: Tampereelta. Kävin lukion Pirkkalassa, mutta löysin onneksi tänne takaisin nopeasti sen jälkeen. Tampere on place to be!

Harrastan: salilla käymistä, sarjojen katsomista sekä aina jaksottain innostun uusiksi kirjoista tai käsitöistä ja käytän kaiken aikani niihin.

Ihailen: ihmisiä, ketkä osaa säästää rahaa ja olla ostamatta impulsiivisesti kaikkea...

Haluan: Taylor Swiftin keikalle. (kun luet tätä, oon varmaan just ollu Harry Stylesin keikalla, mut todennäkösesti haluun myös sinne uudestaan)

Mielestäni: tähän oli tosi vaikeaa keksiä jotain. Mulla on hirveesti järkkymättömiä mielipiteitä, mutta sanotaan tähän se, että yliopistoon ja OKAan pääsy muutti mun elämän. Tulevaisuus ei oo enää sellanen pelottava umpikuja, josta kaikki vaihtoehdot tuntuvat vääriltä. Ihanaa, että oikeasti opiskelen alaa, josta tykkään ja saan vielä käytännön harjoitusta, kun teen alan töitä samalla. Oon myös tullu paljon itsenäisemmäks, saanu paljon kavereita ja innostunu liikunnasta! 

Hävettää myöntää, mutta huomasin vasta kun olin laittamassa tota kuvaa tähän, että olin hienosti pukenut tuutoripaidan päälle ja jättänyt siihen puolet meikeistä🙃

Terkut fukseille: Outoa ajatella, että vuosi sitten mä luin näitä ihan innoissani ja jännittyneenä ja nyt mä oon yks niistä ensimmäisistä kasvoista ketä te tuutte näkeen meidän koko ainejärjestöstä. Oot tehny ison työn päästäkses tänne ja se palkittiin! Oon niin ylpee susta <3 Meillä on teille ikimuistoinen syksy luvassa, nauti siitä ja muista pitää huolta myös omasta jaksamisesta. Tervetuloa Tampereelle, tervetuloa OKAan ja nähdään pian!! 

Nimi ja ikä: Inka Joensivu, 20v

Olen kotoisin: Lempäälästä<3  (tunnetaan paremmin Niilo 22:sen ja mörkö Anttilan kotipaikkakuntana)

Harrastan: Suunnistusta. Monelle tulee siitä ekana aina mieleen vaan koulusuunnistus, mut hyi sitä mäkin vihaan... Kesät menee pitkälti aina kisojen merkeissä ja muina vuoden aikoina käyn paljon seuran leireillä ja treenailen (eli pääasiassa juoksen xd) Lisäks katon niin paljon tv-ohjelmia (varsinkin suomalaisia) et senkin vois jo melkeen laskee harrastukseks. 

Ihailen: Ihmisiä, jotka uskaltaa olla rohkeesti just sellasia kun ovat. 

Haluan: Mennä katsomaan Euroviisuja paikan päälle!!! Ehkä jo ens vuonna, mutta täytyy miettiä kestänkö tän vuoden tappion jälkeen sitä, että pitäisi matkustaa Ruotsiin (hyi) ja katsoa tämän vuoden voittajan, Loreenin esitys vielä kerran...

Mielestäni: Uusi Päivä ei saisi koskaan poistua Areenasta. 

Hävettää myöntää: Kuinka paljon omistan Harry Potter -fanikamaa. Se on vielä ihan ok, että on lukenut/kuunnellut kirjat ja katsonut elokuvat läpi niin monta kertaa, ettei enää muista, mut tää mun Potter-tavaroiden määrä ei ehkä oo enää ok... Lemppari on ehdottomasti Tylypahkan pienoismalli :D

Terkut fukseille: Jättimäiset onnittelut opiskelupaikasta!! Ihan huippua, että hait just tänne opiskelemaan, koska Tampere on ihan best opiskelukaupunki ja OKA on niiin huippu ainejärjestö. Mulla oli itellä tosi korkeet odotukset fuksivuodesta ja ne silti ylitty moninkertaisesti. Toivon, että pääsette kokemaan yhtä upeen fuksisyksyn ja –vuoden enkä malta oottaa, että päästään tutustumaan teihin! Elokuussa nähdään <33

Nimi ja ikä: Aada Uotila, 21v.

Olen kotoisin: Harjavallasta (pieni paikka tosa porivieres).

Harrastan: voimailua, ulkoilua ja klassikkokirjoja. Koripallon tuomarointi on sekä- harratus että työ. Haaveena olis myös harrastaa ampumista, mutta lajin kalleus ja lupaviidakko eivät viehätä.

Ihailen: Laajasti sivistyneitä+/tai kohtaamiskykyisiä ja avoimia ihmisiä.

Haluan: joskus opettaa tyttöjä siellä, missä heille ei anneta koulutukseen mahdollisuuksia. Kirjoittaa seksuaalikasvatusta koskevan teoksen, oppia kyykkäämään, valmistua, ihan vaan olla onnellinen.

Mielestäni: Opeopiskelijoiden pitäisi saada erityisale Marimekolta.

Hävettää myöntää: En ole koskaan käynyt talvipäivillä, enkä kerännyt fuksipassin jokaista pistettä.

Terkut fukseille: Ison isot onnittelut opiskelijapaikasta! Paremmin et olisi voinut valita. Tule juuri sellaisena kuin olet täydentämään ihanaa yhteisöämme. Kannustan ottamaan fuksipassin tosissaan( mutta ei todellakaan vakavasti) , sillä se on ovi Tamperelaiseen kulttuuriin ja aktiviteetteihin. Vielä kerran onnea ja ihanaa kun tulit meille. Pian nähdään<3

Nimi ja ikä: Jenna-Maria “Jensku” Laulaja, 21v

Olen kotoisin: Laihialta eli Pohojanmaalta

Harrastan: monenlaista liikuntaa. Pelaan fudista TamUssa ja viihdyn myös erittäin hyvin Kipinän pelivuoroilla. Aikaa kuluu myös lenkkeilyn ja ulkoilun parissa. 

Ihailen: mun ihania ystäviä <3 Ne tukee ja kannustaa ja on muutenkin maailman parhaimpia! Ihailen myös mun yläasteen liikan opea, koska se piti parhaimmat tunnit ever!

Haluan: suorittaa kaikki tulevan vuoden kurssit ajoissa (optimistinen tavoite :D) Haluun myös viettää parhaan syksyn teidän kanssa <3

Mielestäni: elämässä pitää olla liikaa mielipiteitä asioista.

Hävettää myöntää, that I’m really bad in english language :D

Terkut fukseille: Onnittelut munkin puolesta opiskelupaikasta! Kivaa päästä tutustumaan teihin syksyllä. Syksystä tulee varmasti mahtava, enkä malta odottaa, mitä kaikkea kivaa päästään yhdessä tekemään ja kokemaan <3

Nimi ja ikä: Lotta, 23 v

Olen kotoisin: Oulusta! Tampereella lähtee nyt neljäs vuosi käyntiin eli vaikken palijasjalakanen tamperelainen ookkaan niin tunnen kaupungin ihan ookoo hyvin.

Harrastan: Kesäisin skeittaan ja heittelen korista, talvisin neulon ja virkkaan! Katutanssien parissa on tullu vietettyä myös yli puolet elämästä mutta nykyään lähinnä jammailen vaan kotona. Suurin osa mun ajasta tosin kuluu oikeesti leffojen katseluun. :D

Ihailen: aika monia juttuja, mutta mun mummia nyt näin esimerkiksi! Ihailen kans kärsivällisiä ihmisiä, koska kärsivällisyys ei kuulu mun vahvuuksiin...

Haluan: myös aika monia juttuja... Just nyt kaljaa, rahaa ja jonkun tekemään mun kevään vikat kurssit valmiiksi.

Mielestäni: uunifetapasta on maailman parasta ruokaa ja teen sitä about kerran viikossa.

Hävettää myöntää, että vaikka pienenä mun unelma-ammatti oli kirjailija ja omistan edelleen ihan kiitettävän kirjakokoelman, en lukenut viime vuonna kuin yhden kirjan alusta loppuun (ja senkin äänikirjana). Tän suhteen oon nyt koittanut tsempata ja viime joulun joululahjakirjasta oon lukenut nyt 80 sivua, ehkä saan sen syksyyn mennessä tuhottua!

Terkut fukseille: Hirmupaljon onnea opiskelupaikasta! Koita muistaa hengittää - asiat järjestyy, vaikka et niistä stressaiskaan. Oo oma ittes ja tee sun opiskeluajasta just sun näköses, pian nähdään! <3

Nimi ja ikä: Mimi Korjus, 22

Olen kotoisin: Haminasta, sieltä Kaakkois-Suomen perältä, jossa on 100m lipputanko ja RUK ja vieressä Kotkan meripäivät.

Harrastan: Kuorossa laulamista, bujoilua, viherkasveja, kissan kanssa köllimistä sekä kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä jos joku uusi hyperfiksaatio sattuu tulemaan hetkeksi (tällä hetkellä se on korujen tekeminen ja kivien keräily)

Ihailen: Niitä ihmisiä jotka onnistuu heräämään aamuisin ilman, että tuntuu että kuolisi väsymykseen. Sekä niitä ketkä onnistuu pitämään kaupasta ostetut yrtit elossa, etenkin basilikan - te ootte jotain ihan ihme velhoja!

Haluan: Korjata mun unirytmin “:D” ja uuden puhelimen ennen ku nykynen vetää viimeisen sähköisen henkäyksensä.

Mielestäni: Jokaisella pitäisi olla ainakin yksi viherkasvi.

Hävettää myöntää, mutta en saa päivää käyntiin ilman kahvia, vaikka vatsa ei kestä kahvia ollenkaan. (kaks kuppia on minimi aamuun….) + WAP on mun mielestä ihan semi bängeri biisi

Terkut fukseille: Onnea opiskelupaikasta! Muistakaa levätä, sillä mielenterveys on tärkeämpää kuin yksikään opintopiste. Arvosanoilla ei ole väliä, ei niillä mitä olet saanut ja mitä tulet saamaan, pääasia on että oppii jotakin <3. MUISTAKAA PLIIS LEVÄTÄ BURNOUT OPINNOISTA EI OLE JEES >:(

Nimi ja ikä: Sanni, 23v

Olen kotoisin: Tammelasta, siis ei Tampereelta vaan sieltä alkuperäsestä Tammelasta.

Harrastan: En oikeestaa mitää tai ehkä jos sarjojen katselu ja samalla käsitöiden tekeminen lasketaan. 

Ihailen: Ihmisiä jotka osaa ja pystyy elää just oman näköstä elämää.

Haluan: Nukkua. Opiskelijaelämän rytmiin tottuneena aamuvuorot on vähä rankkoja.

Mielestäni: Sä valitsin parhaan paikan tulla opiskelee!

Hävettää myöntää, mutta: mulla on niin surkee mielikuvitus et tän tuutoriesittelynkin tekeminen oli tosi vaikeeta.

Terkut fukseille: Onnee, sä teit sen!!! Oli se sitten sun monen vuoden yrittämisen tulosta (niinku mulla) tai pääsit ekalla yrityksellä (niiku moni muukin) niin oo ylpee itestäs! Ja nyt nauti kesästä ja mahdollisesti lomailusta. Syksyllä on paljon uusia asioita edessä niin opintojen kuin muunkin opiskelijaelämän parissa mutta tehdään siitä yhdessä just sun näkönen ja mahtava fuksivuosi! Toivottavasti nähdään syksyllä!

Nimi ja ikä: Tinja Salminen, 23vee

Olen kotoisin: Vähän sieltä ja täältä eri puolilta Suomea, mutta ennen Tampereelle muuttoa asuin Hyvinkäällä!

Harrastan: Sanon olevani kestävyysurheilun sekakäyttäjä, eniten vietän aikaa ultrajuoksun ja pyöräilyn sekä salitreenien parissa. Lisäksi rakastan lintubongailua ja vaeltamista <3 Joskus jaksan myös lainata kirjastosta kirjoja ja lukea ne ainakin puoleen väliin :D 

Ihailen: Omia perheen jäseniä, erityisesti miun äitiä ja veljeä! Lisäksi urheilun parissa esikuvina ehdottomasti Satu Lipiäinen ja Saara Päätalo. 

Haluan: Asua joku päivä uudelleen jossain päin Lappia. Missään ei oo yhtä kotoisa olo kuin siellä <3 

Mielestäni: Ketsuppi kuuluu kaikkeen. Olen valmis positiivissävytteiseen väittelyyn tästä. 

Hävettää myöntää: Juon varmaan enemmän Pepsi Maxia, ko vettä. Oon saletti, että verikokeisiin jos menisin nii puolet miun verestä olisi aspartamiinia ´:D

Terkut Fukseille: Ihan hurjasti onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa Tampereelle! Muistakaa, että opiskelu ei ole se elämän ainoa asia. Tasapainoksi on hyvä löytää ja tehdä asioita, joista nauttii ja auttaa palautumaan. Elämässä ehtii kyllä stressata myöhemminkin, joten opiskelujen aikana kannattaa vapaa-ajan menoista ja meiningeistäkin ottaa koppia <3 ja muistakaa maksaa se terveydenhuoltomaksu.

Nimi ja ikä: Mirka Jokinen, 19-vuotias (sillon kun nähään oon jo kans 20v)

Olen kotoisin: Hämeenkyröstä, tai no tarkemmin Jumesniemestä (eli maalta). Moni ei varmaan tiedä, missä Hämeenkyrö sijaitsee, niin täältä on noin 35 km matka Tampereelle. 

Harrastan: En oikein virallisesti mitään, mutta tykkään vapaa-aikana viettää tehden, milloin mitäkin. Olla kavereiden kanssa, katsoa sarjoja, lenkkeillä ja liikkua eri tavoin sekä hengailla kotikotona meidän perheen koirien kanssa. Heppatyttö oon kuitenkin koko ikäni ollut ja multa löytyykin pitkä harrastustausta ratsastuksen parissa. 

Ihailen: Todella monia ihmisiä, ja erityisesti mun ihania ystäviä <3

Haluan: Oppia tekemään nopeita päätöksiä, koska oon tosi kova empiä ja mun yleisin vastaus onkin moneen asiaan ”entiiä”.

Mielestäni: Ketsuppi sopii tosi moneen ruokaan.

Hävettää myöntää: Mutta oon aika epäileväinen maistaan kaikkea uutta, mistä luulen etten tuu tykkään… Enkä siedä ollenkaan liian mausteista ruokaa, tulisesta ruoasta puhumattakaan =D

Terkut fukseille: Superisti onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa OKAan <3 Ihanaa, että pääsitte osaksi meidän ainejärjestöä! Ootte tehny huikeen ison työn ja nyt saatte fiilistellä tulevaa fuksisyksyä! Tuleva syksy voi tuntua jännittävältä kaikin puolin, mutta voin luvata, että pääsette mukaan ihan mahtavaan porukkaan. Odotan innolla teihin tutustumista ja sitä kaikkea, mitä päästään yhdessä tekemään. Muistakaa nauttia vielä loppukesästä, nähdään elokuussa! <3

Nimi ja ikä: Joel Puhakainen, 26v.

Olen kotoisin: Synnyin Suomen Monacossa eli Lappeenrannassa, josta muutin Helsingin kautta Tampereelle.

Harrastan: Koitan säännöllisen epäsäännöllisesti käydä jumppaamassa. Tykkään maalata ja muutenkin kuvataiteista, mutten oo kovin aktiivinen ollu senkään kanssa. Pelaan myös nyt kesällä puistofutista meidän järjestön tyypeistä kasatussa jengissä KYLBYYRISSÄ!!! (nimi aukee paremmin, kun ootte käyny talvipäivillä…)

Ihailen: Mun äitiä, joka on mun ykkösihminen. Ihailen myös ihmisiä, jotka uskaltaa tehdä rohkeesti omaa juttuaan miettimättä muiden mielipiteistä.

Haluan: Jahdata omia unelmia ja tehdä asioita, mitkä tekee mut onnelliseks!

Mielestäni: Me ihmiset ei ansaita koiria.

Hävettää myöntää: Että mun tuutoripaita on aivan liian pieni :D. Eli jos mulla ei syksyllä näy tuutoripaitaa johtuu se siitä, ettei se mene mun päälle…

Terkut fukseille: Onnittelut meidän järjestöön pääsystä!! Koittakaa löytää ennen fuksivuoden alkua pieni hetki hengähtää, sillä fuksisyksy on kuluttavaa, mutta ennen kaikkea palkitsevaa aikaa, jos saapuu oikella mielellä. Saat siitä eniten irti, kun tuut avoimesti omana itsenäs ja jaksat osallistua ja rohkeesti tutustua uusiin tyyppeihin. Nähdään syksyllä! ☺

Nimi ja ikä: Katariina Pyörälä, kesällä 20v.

Olen kotoisin: iistä :D

Harrastan: salilla treenaamista, mutta multa löytyy myös lajitausta juoksun, yleisurheilun ja hiihdon parista. Oon myös soittanut pianoa 10 vuotta. 

Ihailen: positiivisia, ystävällisiä ja heittäytyviä ihmisiä, jotka eivät mieti liikaa muiden mielipiteitä.

Haluan: viettää ihanan kesän nauttien auringosta ja uimarannoista. Toisaalta haluisin jo pukea haalarit päälle ja viettää vappua teidän kanssa <3

Mielestäni: kaupan kassalla työskenteleminen on parasta! On ihana vaan jutella ihmisille ja auttaa heitä.

Hävettää myöntää, mutta: tässä on mun kavereiden tekemä luonnostelu mun puheesta edelliseen kohtaan “Mielestäni: piknikit on jees, mutta autokaupat on aivan hirveitä. Kassatyö on kivaa ja koiranpennut on söpöjä. Lelukaupassa on vaikea olla, jos ei oo ketää lapsia mukana. Mielestäni kylmä vesi on hyvä janojuoma.”

Terkut fukseille: Onneksi olkoon, oot tehny upeeta työtä! Voit olla itsestäs todellakin ylpeä ja muista nauttia tulevasta fuksisyksystä. Mä ja muut okalaiset ootetaan jo teitä <3

Nimi ja ikä: Maria Rusila, 21v

Olen kotoisin: vähän sieltä ja täältä, mutta suurimman osan ajasta oon asunut Keski-Suomessa. Ennen Tampereelle muuttoa asuin 5 vuotta Jyväskylässä missä opiskelin kaksoistutkinnolla lähihoitajaksi ja sen lisäksi tärkeä kotipaikka on pikkukunta nimeltä Multia <3

Harrastan: SportUnin kuntosalilla ja keikoilla käyntiä. Haaveena on kyllä joku päivä aloittaa katutanssi uudelleen!

Ihailen: mun isosiskoa Piiaa (niin vahva, auttavainen ja lämminsydäminen ihminen!), sekä Triana Iglesiasta (valoa ja rakkautta hehkuva ihminen <3)

Haluan: tällä hetkellä poistaa mun siitepöly- ja kissa-allergian (koska mun kissa Kikka muuttaa syksyllä mun luo tänne Tampereelle) ja lisää tatuointeja!

Mielestäni: ananas kuuluu pizzaan!

Hävettää myöntää: että mun kämppä saattaa olla vuorattu kaikkeen Mikael Gabrieliin liittyvällä ja oon käyny sen keikalla/nähny hänet 40 kertaa (ja yhtä lukuun ottamatta kaikki vuosien 2021-2023 välillä...) ja enne syksyä luku nousee viel viidellä XD käyn kyl myös mm. Jambon ja Arpan keikoilla et mua saa pyytää keikkaseuraks!

Nimi ja ikä: Ulla Pekkala, 23v. 

Olen kotoisin:  Espoon Olarista <3 

Harrastan: Kavereiden häiritsemistä, lukemista, viinimaistelua yms. Mitä ny tekeekään mieli. Nyt oon innostunu käsitöistä ja niitä haluaisin tehä enemmän. Teen myös lemmikinhoitoa joten eri koiria saattaa löytyä mun asunnosta miten sattuu :D 

Ihailen:  Ihmisiä jotka osaa laulaa. Ite laulan koko ajan vaikka en varsinaisesti osaakkaan 

Haluan: terassille, rahaa ja raitoja hiuksiin.

Mielestäni: Yliopistoruoan pitäisi maksaa 1e 

Hävettää myöntää:  Että olin lapsena 100% varma että Pikku G on mun serkku 

Terkut fukseille:  Paljon onnea opiskelupaikasta! Nyt voi stressata vähemmän kun tietää päässeensä opiskelemaan näin ihanaan kaupunkiin ja ainejärjestöön :D fuksivuosi tulee olee ihanaa aikaa ja en malta oottaa että päästään järjestämään teille kaikenlaisia tapahtumia! Nähdään syksyllä!

Nimi ja ikä: Viivi Ala-Ristaniemi, 22v.

Olen kotoisin: Köyliöstä Satakunnasta. Kukaan ei oo ikinä kuullut paikasta tai sitten muistaa ala-asteen historian tunneilta Piispa Henrikin, Lallin ja Köyliönjärven jään xd

Harrastan: tällä hetkellä enimmäkseen käsitöitä ja sarjojen katselua. Käyn myös höntsä pesiksessä pelailee tai verkolla hakkaamassa palloo aina vaan kun ehdin. Tiktokin selailu menee varmaan myös harrastuksesta nykyään…

Ihailen: kaikkia, jotka uskaltaa olla oma itsensä ja toteuttaa unelmiaan! Sekä tietty mun äitiä <3

Haluan: saavuttaa omat pienet unelmani ja nukkua kesällä pitkään :)

Mielestäni: ananas ei kuulu pizzaan ja piste.

Hävettää myöntää, mutta teen melkein kaikki kouluhommat aina viime tipassa, vaikka mulla ois ollut monta kuukautta aikaa. Oon myös ihan super nirso enkä tykkää mistään marjoista. En edes mansikasta!

Terkut fukseille: Onnea opiskelupaikasta aivan hirveesti!! Pääsette pian viettämään teiän elämän parhaita vuosia ihan parhaaseen ainejärjestöön! Ja vaikka nyt stressaa, kaikki järjestyy ja helpottuu kyllä! Tervetuloa OKAan ja Tampereelle! Nähdään elokuussa <3

Nimi ja ikä: Viivi Nevala, 20-vuotias 

Olen kotoisin: Lappeenrannasta, sieltä Saimaan rannalta. 

Harrastan: nykyään fiiliksen mukaan, milloin mitäkin. Muodostelmaluistelu täytti miun kalenterin 16 vuoden ajan, mut nykyään liikun säännöllisen epäsäännöllisesti vaihtelevien lajien parissa. Harrastan  myös päiväunia, tiktokin selailua ja joskus soittelen omaks ilokseni kitaraa.  

Ihailen: aurinkoisia ihmisiä, jotka huomioi omat sekä muiden fiilikset ja elää rohkeesti omina  itsenään! Onneks miulla on paljon tällasii ihmisii miun ympärillä <3. Ja tietty ihailen opeja, koska  onhan ne maailman siisteimpii tyyppei! 

Haluan: löytää jokaisesta päivästä jonkun syyn hymyillä. 

Mielestäni: tää on liian laaja kohta vastata, koska omistan liikaa mielipiteitä. Miun mielestä Euroviisut  on vuoden paras juhla, ananas kuuluu pizzaan, musiikki sopii joka hetkeen ja OKA on yhteisönä tosi  cool. 

Hävettää myöntää, mut en oo ikinä syöny vetyy tai atomii, vaik oon asunu lähes 20 vuotta  Lappeenrannassa. 

Terkut fukseille: Valtavan suuret onnittelut opiskelupaikasta! Tervetuloa Tampereelle ja OKAan,  täällä on ihmisen hyvä olla <3. Tulit tänne sitten millaisista lähtökohdista tai mistä puolelta maailmaa  tahansa, niin mahtavaa saada just siut mein mukaan! Syksyllä tuut kohtaamaan paljon kaikkea uutta  ja se voi herättää varmasti hyvin monenlaisia fiiliksiä. Muista kysyä, kyseenalaistaa ja kuunnella.  Kuuntele ennen kaikkea siun omia fiiliksiä ja jaksamista. Muista myös nauttia aina kun voit! Elokuussa tavataan ja päästään tutustumaa (ää niin siistiä <3)!

Nimi ja Ikä: Noora Leppänen, 22 (01)

Olen kotoisin: Jypinkylä!!

Harrastan: oon ex-uimari ja ex-luistelija, nykyään vapaa-aika menee salilla

Ihailen: ihmisiä, joille ei tule krapulaa.

Haluan: vielä joku päivä opiskella lääkiksessä...

Mielestäni: opiskelijabileet = parhaat bileet.

Hävettää myöntää: mutta en osaa tehä ruokaa. Siis nyt ollaan sillä tasolla että makarooneja en saa keitettyä ilman että ne palaa pohjaan. Plus mullakin on tollanen hieno tuutoripaita mutta en oo saanu vaan aikaseks hakee sitä koululta...

Terkut fukseille: Tervetuloa tampereelle!! Mä oon super ylpee teistä kaikista ja ihanaa että alotatte meidän hellässä huomassa tänä syksynä. Pidetään super hauskaa ja muistakaa että tää syksy on teidän!!

 

Maisterivaiheen tuutorit


Nimi ja ikä: Oona Ansamaa, 26 vuotta.

Olen kotoisin: pikkupaikkakunnalta nimeltä Lammi<3 (nykyään kuulemma ollaan osa Hämeenlinnaa, mutta lammilaisille se on ja tulee aina olemaan Lammi)

Harrastan: liikuntaa monissa eri muodoissa aina vähän sen mukaan, mitä millonkin on tarjolla. Sen lisäks rakastan tehä käsillä kaikkee, oli se sit remontointia tai korujen tekoa. Ja kaippa tähän voi mainita myös ainejärjestötoiminnan, kun sitä on tullu tehtyä enemmän ja vähemmän viimeset neljä vuotta :D

Ihailen: ihmisiä, jotka tekee rohkeesti asioita, joista ne nauttii, eikä ajattele muitten mielipiteitä matkan varrella!

Haluan: löytää tavan elää, missä työ ei oo kaiken keskipisteenä ja elämästä voi nauttia myös ihan tavallisessa arjessa

Mielestäni: opiskelijaelämä on ihmisen parasta aikaa! 

Hävettää myöntää, että oon aina myöhässä :D en pidä tästä piirteestäni itessäni yhtään ja ärsyynnyn jos mulle heitellään kommentteja ”oho, sä oot kerrankin ajoissa”… joo oma vika, mutta siltiXD koen ite, että oon ennemminkin aikaoptimisti, kun myöhästelijä!

Terkut fukseille: Suuren suuret onnittelut koulupaikasta!<3 Oot päässy kouluun ja oot nyt matkalla kohti sun unelma-ammattia ja opiskelijaelämää! Tulevat yliopistovuodet pitää sisällään iloa, väsymystä, naurua, turhautumista, onnistumista ja kyseenalaistamista, mut ne kaikki kuuluu asiaan! Fuksisyksy tulee olemaan unohtumaton kokemus, joten ota siitä kaikki ilo irti! Tutustu uusiin ihmisiin ja mahollisesti uuteen kotikaupunkiin, kokeile jotain uutta, osallistu tapahtumiin ja heittäydy! Muista myös levätä ja ottaa aikaa itelles, sillon kun siltä tuntuu! Ehit tehdä monia asioita myös fuksisyksyn jälkeen, joten kaikkee ei tarvi kokee ja kokeilla nyt heti, vaikka se houkuttavalta kuulostaakin! Pian nähdään!!

Nimi ja ikä: Tinja Uhlenius, 25 vuotta.

Olen kotoisin: Jean Sibeliuksen kotikaupungista, Järvenpäästä.

Harrastan: Juoksemista/lenkkeilyä, salilla käymistä, käsitöitä, matkustelua ja kirppiksillä kiertelyä.

Ihailen: Ihmisiä jotka uskaltaa mennä niiden unelmia kohti ja elää rohkeasti.

Haluan: Muuttaa valmistumisen jälkeen ulkomaille, tai lähteä jollekin hemmetin pitkälle reissulle ilman paluupäivää.

Mielestäni: Jokaisen ihmisen pitäis elämänsä aikana tehdä ainakin kerran jotakin asiakaspalvelutyötä :D

Hävettää myöntää: Söin kerran sushia niin et dippailin niitä siipikastikkeeseen. Oli hyvää. Siipikastike sopii kaiken kanssa.

Terkut fukseille: Niin paljon onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa Tampereelle ja OKAan! Teitä oottaa täällä maailman ihanin opiskelijayhteisö!