Tuutorit 2022-2023

Ainejärjestön iskuryhmä, jota johtaa hallituksen tuutorivastaavat. Tuutorit ottavat uudet opiskelijat hellään huomaansa ja huolehtivat, että fuksien ensimmäiset viikot yliopistomaailmassa sujuvat opiskelujen osalta rennosti ja vapaa-ajan osalta railakkaasti. Tuutorointi painottuu pitkälti opiskelujen alkuun, mutta tuutorit ovat tukenanne koko lukuvuoden ajan.

Tuutorit rekrytään okalaisten joukosta keväisin ja he käyvät yliopiston kautta kouluttautumassa tehtäväänsä sekä OKAn tuutorivastaavien että TREYn pitämissä koulutuksissa. Hyvin poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta kasaan on saatu maanmainio paketti.  Pestinsä päätteeksi tuutorit saavat hommastaan raporttia vastaan myös kaksi opintopistettä! Ei mitään turhaa touhua tämä.

 

Tuutorivastaavat

Nimi ja ikä: Alex ”Lexa” Saarman, 25 vuotta

Olen kotoisin: Stadissa kävin syntymässä, nuoruuden vietin Riihimäki/Hausjärvi akselilla ja viimeiset kahdeksan vuotta kotona Tampereella <3

Harrastan: Kaikennäköstä... Isoimpana on musiikin soittaminen, säveltäminen, äänittäminen ja tuottaminen. Muissa harrastuksissa on sijoittamista, shakkia ja karaokea.

Ihailen: Niitä, jotka pystyvät ajattelemaan yhteistä hyvää enemmän kuin omaa itseänsä.

Haluan: Viihdyttää ja saada kaikille hyvän fiiliksen. Olis se myös ihan hauska menestyä elämässä, mut tärkeimpänä on et haluun joka päivä herätä silleen et on kiva mennä tekemään, mitä ikinä päivä tuokaan tullessaan.

Mielestäni: Opiskelu on elämän parasta aikaa ja opiskelussa on vaikea mennä vikaan. Joko oot täysin sun omalla alalla alusta lähtien tai sitten tiedät jatkossa paremmin mikä on/tai ei ainakaan oo sun juttu.

Hävettää myöntää: Oon aika holtiton rahan käyttäjä. Oon hirveen hyvä sijottamaan ja säästämään, mut mun on tosi vaikee kieltäytyä, kun joku pyytää ulos syömään ja sillon ku mennään ni ei katella hintoja.

Terkut fukseille: Terveisiä. Odottelen jo innolla et pääsee näkemään teitä ja kuulemaan teidän tarinoita ja mielipiteitä!

Nimi ja ikä: Susanna “Susu” Valtari, 25-vuotias.

Olen kotoisin: Pohojammaan lakeuksilta, kansallismaisema Kyrönjoen varrelta. Pohojammaalaisille sanon olevani Vähästäkyröstä, kaikille muille Vaasasta.

Harrastan: Kilpacheerleadingia. Omien lajitreenien lisäksi käyn Kipinän (meidän opeopiskelijoiden oma liikunta- ja kulttuurikerho!)  vuoroilla pelailemassa esim. pesistä ja lenttistä, ja muutenkin innostun lajista kuin lajista! Kerron mielelläni myös meidän liikunnan sivuaineopinnoista, joissa sain opintopisteitä muun muassa laskettelemalla, jongleeraamalla ja  suunnistamalla!

Ihailen: Kaikkia niitä, jotka tekevät töitä meidän ainejärjestön eteen. Meidän hallitus ja kaikki ihanat tuutorit tekevät jatkuvasti parhaansa, jotta OKAn jäsenillä, teidät fuksit mukaan lukien, olisi mahdollisimman turvallinen ja tervetullut olo monipuolisiin tapahtumiin. <3

Haluan: Olla tulevassa työssäni avoin ja luotettava aikuinen erityisesti niille lapsille ja nuorille, jotka kamppailee muun muassa mielenterveysongelmien kanssa. Vielä opiskellessa haluan omalla toiminnalla ja puheella vähentää näihin ongelmiin liittyvää stigmaa ja rohkaista jokaista hankkimaan apua, jos tuntee sitä tarvitsevansa. Me ollaan kaikki avun arvoisia <3

Mielestäni: Fuksiviikot on ihmisen parasta aikaa <3 Mulla pyörähtää syksyllä käyntiin viides (5.) fuksisyksy, joista kaksi olen viettänyt fuksin roolissa, yhden tuutorina, ja nyt toista kertaa tuutorivastaavana. Tällä kokemuksella voin siis väittää olevani vähintään jonkin tason kokemusasiantuntija, jonka puoleen kääntyä asiassa kuin asiassa!

Hävettää myöntää: Mutta olen omaksunut akateemisen vartin vähän turhankin hyvin myös yliopistoelämän ulkopuolelle. Ai nähdään viideltä? Oon siellä 15 yli. Ai oonko jo lähtenyt kotoa? Oon (en oo).

Terkut fukseille: Teillä on edessänne uuden elämänvaiheen ensimmäiset viikot, ottakaa niistä kaikki irti, mutta muistakaa myös palautumisen tärkeys! Tehkää fuksiviikoista juuri omannäköisenne, olkaa avoimia avoimin mielin ja tarttukaa uusiin mahdollisuuksiin. <3

 

Kandivaiheen tuutorit

Nimi ja ikä: Eetu Naamanka,  25 v.

Olen kotoisin Espoosta, mutta lapsuuden viettänyt Hyvinkäällä.

Harrastan nykyään mitä milloinkin huvittaa! Yleensä vapaa-aika menee kuntosalin, pallopelien ja kitaran kanssa. Välillä innostun kokeilemaan/opettelemaan myös jotain uutta ja oman mukavuusalueen ulkopuolista, kuten shakkia, hiusten kasvatusta ja kasvatusfilosofian historiallisia lähtökohtia.

Ihailen henkilössä rohkeutta olla oma itsensä tilanteesta ja porukasta riippumatta, rehellisyyttä ja rempseyttä.

Haluan ottaa kesällä rentsii ja syödä jäätelöä, niin jaksaa syksyllä järjestää teille huikeita tapahtumia.

Mielestäni Tampere on parasta mitä opiskelijalle voi Suomessa tapahtua.

Hävettää myöntää, mutta olen esiintynyt Tiktok-videoilla.

Terkut fukseille: Onnea opiskelupaikasta, täten olet jo selvinnyt opeopintojen vaativimmasta testistä (muista tämä loppusyksyn pimeydessä)! Fuksiviikot menevät vauhdilla, joten elä hetkessä, nauti elämästä ja opiskele välillä. Tavataan elokuussa!

Nimi ja ikä: Ellimaria Ojala 22vee.

Olen kotoisin: Satakunnasta Eurajoen kauniista käpykylästä.

Harrastan: Ulkoilua kaikissa muodoissa, uintia niin avannossa kuin radallakin ja raudan nostelua, MUTTA syksyt ja talvet kuluu pääosin metsästyksen parissa 🦆🦌.

Ihailen: ihmisiä, jotka osaa elää hetkessä.

Haluan: oppia keskittymään yhteen asiaan kerrallaan.

Mielestäni: on parasta matkustaa yksin ja tutustua uusiin ihmisiin 🤩🗺.

Hävettää myöntää: että mun kämppä on siisti ehkä kerran kuussa.

Terkut fukseille: Muista, että sun fuksivuosi ei mee pilalle, vaikket joka tapahtumassa käviskään. Oma jaksaminen edellä!!

Nimi ja ikä: Emilia “Emmu” Koivisto, nyt vielä 19 mutta syksyllä meidän tavatessa vihdoin 20 vee <3

Olen kotoisin: Hämeenkyröstä. Ja tietämättömille tiedoksi, että se sijaitsee noin 35 kilsaa Tampereelta luoteeseen.

Harrastan: vähän kaikkea, mutta en oikeastaan mitään vaikka kalenteri on aina täynnä. Pesäpallon parissa pyörin 12 vuotta, mutta nyt teen lajin parissa valmentaja hommia. Petskun lisäksi oon aina valmis kokeilemaan uusia lajeja ja käsitöitä, pöliseen Marvelista ja harrastaan ikkunashoppailua!

Ihailen: määrätietoisia ihmisiä, jotka tietää mitä haluaa ja tekee duunia sen eteen ( eli siis mun vastakohtia :D ). Kauniit asiat ja ihmiset saa aina mun ihailun, ja välillä jäänkin liian pitkäksi aikaan tuijottamaan kasvoja tai kasveja…

Haluan: pysyä ikuisena opiskelijana! Ajatus pelkästä työelämästä ei kiinnosta yhtään, sillä rakastan opiskelujuttuja niiiiiiin paljon <3

Mielestäni: ananas ei todellakaan kuulu pizzaan ja pizza kirjoitetaan “zz” eikä “ts” (vrt. sanan mozzarella käytössä).

Hävettää myöntää: mutta vihaan kahvia.

Terkut fukseille: Maailman isoimmat onnittelut opiskelupaikasta ja vielä meidän ainejärjestöstä <3 Fuksisyksy tulee olemaan teidän elämän huippuhetkiä, mutta muistakaa ottaa aikaa itsellenne! Ootan jo innolla teihin tutustumista ja toivotan teille psykologi Arto Pietikäisen viisaat tsempit tulevaan syksyyn: “Anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa ne, jotka voin, ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan.

Nimi ja ikä: Helmi Hautamäki, 19 vee

Olen kotoisin: Porista valitettavasti. (On se oikeesti ihan kiva paikka)

Harrastan: Liikuntaa aina jossain muodossa säännöllisen epäsäännöllisesti. Tykkään esimerkiksi pelailla kamujen kaa sulkkista ja salilla käyn joskus useammin, joskus taas harvemmin. Lisäksi soittelen aina välillä pianoa.

Ihailen: Ihmisiä, jotka uskaltaa tehdä omaa juttuaan ja seurata unelmiaan, vaikka muut ei välttämättä aina tukiskaan. 

Haluan: Uuden puhelimen, koska rikoin just mun näytön. Mut sen lisäksi haluan myös tutustua kaikkiin uusiin fukseihin!

Mielestäni: Elämää ei kannata ottaa liian vakavasti ja itselleen voi aina nauraa. Se onkin asia, jota joudun tekemään aika usein.

Hävettää myöntää: Olin töissä Nokia Areenalla, enkä silti seurannut lätkän MM-kisoja yhtään, paitsi tietenkin finaalipelin viimeisen erän.

Terkut fukseille: Oikein suuret onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa OKAan! <3 Kannattaa olla ylpeä itsestään ja rentoutua stressaamisen sijaan. Koulun aloitus syksyllä saattaa nyt tuntua jännittävältä, mutta voin sanoa, ettei sitä kannata pelätä, pääsette mukaan mahtavaan porukkaan! Odotan jo innolla että päästään syksyllä tapaamaan ja tutustumaan, mutta ennen sitä nauttikaa kesästä ja pitäkää hauskaa!

Nimi ja ikä: Henni Lahtinen, 20v. (pian 21!)

Olen kotoisin Valkeakoskelta eli tuttavallisemmin Koskista :3

Harrastan satunnaista lintujen kiikarointia ja intohimoisesti samojen parhaiden sarjojen kattelua uudestaan ja uudestaan.

Ihailen mun ystäviä!! He on mun isoimpia kannustajia ja parhaimpia ilahduttajia, arvostan sitä ja heitä äärimmäisen paljon. Lisäks ihailen ihan kaikkia jotka tekee tärkeetä työtä yhdenvertaisuuden puolesta. <3

Haluan paljonkin asioita, mutta ainakin just nyt heseä (koska paprikamajoneesi) ja nukkumaan.

Mielestäni Robinin Puuttuva palanen ja Indican Ikuinen virta on kaikkein parhaimmat biisit laulaa karaokessa. <3333

Hävettää myöntää, mutta pelkään sammakoita ihan yli kaiken. En pysty yksin edes menemään semmosiin paikkoihin missä on (mun mielestä) mahdollista tavata sammakko :)

Terkut fukseille: Onnea tuhannesti opiskelupaikasta! Oli tämä sitten sun ensimmäinen tai viimeinen vaihtoehto, pitkäaikainen unelma, viimehetken oivallus tai mitä tahansa, niin oot kyllä huippupaikkaan päätynyt! Toivotetaan sut tervetulleeks OKAan just tuollaisena kun olet <3 Innolla odotan teidän tapaamista!

Nimi ja ikä: Isa (yhellä ii:llä) Mantere, 21v

Olen kotoisin Lahesta (ilman deetä). Oon tosi lahelainen ja ehkä vähän liian ylpee siitä. Yritin lähtee Lahest, mut Lahti ei must <3

Harrastan puntilla käymistä ja muuta epäsäännöllisen säännöllistä liikkumista. Neulon ja virkkaan kans paljon, joten jos haluut villasukat tai tölkkihatun ni hmu!

Ihailen mun äitiä. Äiti on mun paras kaveri ja lempi-ihminen.

Haluan elää just mun oman näköst elämää ja haluun, et kaikil on mahollisuus samaan.

Mielestäni Mäkkäri > Hese

Hävettää myöntää, etten osaa oikeeta ja vasenta. Jos mua käsketään menee oikeelle, meen todennäkösesti vasemmalle.

Terkut fukseille: Mega paljon onnea opiskelupaikasta! Opiskelujen alotus on ihan sika jännää, muaki jännitti aluks älyttömästi, mut OKA-laulun sanojen mukaan: “Pian mä jo hämmästyin tästä yhteishengestä ja uusista ystävistä”. Nauttikaa viel kesästä ja syksyl nähää! <3

Nimi ja ikä: Jenna Hietikko, 23v

Olen kotoisin: Tampereelta ja nykyään asustelen Kangasalla

Harrastan: kalastamista🎣, sulkapalloa🏸 ja avantouintia🏊🏻‍♀️

Ihailen: Kevin Feigea, propsit jos tiedät kuka hän on🥇

Haluan: Voittaa eurojackpotissa, edes 10 euroa kiitos

Mielestäni: OKA on maailman paras ainejärjestö, jolla ihan mieletön yhteishenki.

Hävettää myöntää: kuinka fanaattinen Marvel ja Kardashianit fani oon💀

Terkut fukseille: Ootte tehny ihan super ison duunin ja mahtavan  päätöksen tulla tänne! Aluksi kaikki saattaa tuntua uudelta ja jännittää, mutta hei sitä varten me tuutorit ollaan täällä! Nyt nautitte tästä alkavasta taipaleestanne ja luodaan yhdessä teille ihan mieletön fuksivuosi!✨

Nimi ja ikä: Jenny Lähdesmäki, 20 vuotta.

Olen kotoisin: Ilmajoelta, Etelä-Pohjanmaalta. 

 Harrastan: Salilla käymistä. Näin kesäsin tulee käytyä myös crossfitissa ja

pyöräilemässä. :-)

Mielestäni: Lukukauden ajan torstai on viikon paras päivä. 

Ihailen: Tää on paha. Vaikka mitä ja ketä! Mutta jos nyt pitää yks sanoa niin ihmisiä, joilta löytyy tilanteessa kuin tilanteessa pitkäjänteisyyttä ja periksiantamattomuutta. 

Haluan: Hypätä joskus laskuvarjohypyn.

Hävettää myöntää, mutta syön ilmeisesti turhan usein muiden ruokia ku mua kutsutaan lokiksi. :Dd

Terkut fukseille: Suuret onnittelut opiskelupaikasta! Syksylle on luvassa vaikka mitä kaikkee kivaa, oottakaa vaa!! Ja Tampere on ihan ykkösmesta. <3

Nimi ja ikä: Juulia, 25 

Olen kotoisin Valkeakoskelta, mutta kaikille ulkopaikkakuntalaisille sanon olevani Tampereelta.

Harrastan kaikenlaista säännöllisen epäsäännöllisesti. Repertuaariin kuuluu mm. salibandy, opiskelijatapahtumat ja päiväunet.

Ihailen ihmisiä, jotka purkavat kassinsa heti reissusta tultua.

Haluan viettää vihdoinkin fuksisyksyn ilman koronaa.

Mielestäni jokaisen elämään pitäisi kuulua yksi Okalainen.

Hävettää myöntää, mutta kun pistän että “matkalla”, oon vasta suihkussa.

Terkut fukseille: Onnittelut opiskelupaikasta, Tampere on paras opiskelijakaupunki! Lähde avoimin mielin yliopistolle ja tapahtumiin, kaikilla muillakin on uudet asiat ja ihmiset edessä. Nähdään elokuussa! :)

Nimi ja ikä: Kaisa Kujala, 20v

 

Olen kotoisin alunperin Kangasalta, sitten pyörähin muutaman vuoden Mänttä-Vilppulassa ja nyt alottelen viidettä vuotta Tamperelaisena! 

Harrastan kaikenlaista kulttuuria keikoilla käymisestä musikaalien kautta teatteriin. Ja viherkasvien keräilyä! Pianonsoiton ja näyttelemisen parissa on myös tullu vietettyä monia vuosia vaikken niitä enää aktiivisesti harrastakaan. Aikasemmin on tullu kokeiltua myös kaikenlaista liikuntaa koripallosta suunnistukseen ja uintiin!

Ihailen ihmisiä, jotka uskaltaa olla just sellasia, mitä ne aidosti ja oikeesti on. Niin ja tietty opettajia - huhhuh mitä multitalentteja!

Haluan, että teille kaikille tulee mahdollisimman ihana fuksivuosi, ja ootan innolla, että päästään kunnolla tutustumaan!!

Mielestäni Frendit on ehdottomasti kaikkien aikojen paras sarja. Veikkaisin, että oon kattonu kaikki kaudet ainakin kuuteen tai seittemään kertaan läpi🤭. 

Hävettää myöntää… no nyt kun pääsin tähän Frendien teemaan, niin hiukan saattaa hävettää myöntää, että osaan lähes jokaisen vuorosanan ulkoo, ja osaan parin ensimmäisen sekunnin jälkeen kertoo tarkasti koko loppujakson juonen🫢😅.

Terkut fukseille: Onneks olkoon opiskelupaikasta, ja tervetuloo meidän joukkoon! En malta oottaa, että päästään kunnolla tutustumaan! Me tuutorit ollaan teitä täällä varten heti kun opinnot starttaa, mutta sitä ennen ottakaa iisisti ja nauttikaa kesästä! <3

Nimi ja ikä: Lotta Erkkilä, 20v.

Olen kotoisin Oulusta, Pohjois-Pohjanmaalta.

Harrastan joukkuevoimistelua ja muutakin jumppailua ryhmäliikuntojen ja saleilun muodossa. Lisäksi tykkään kattoa leffoja ja sarjoja sekä ulkoilla.

Ihailen todella monia ihmisiä, mutta erityisesti omaa äitiä ja isoäitejä. <3

Haluan hypätä joskus benjihypyn. Oonki suunnitellu sitä jo monta vuotta, mutta aina toteutus on jostain syystä jäänyt.

Mielestäni Pyynikin munkkikahvilan munkit on best!

Hävettää myöntää, mutta oon kattonu Skamin niin monta kertaa, että oon jo tippunu laskuista. Just tänään mietin, että vois alottaa taas uudelleen...

Terkut fukseille: Onnea opiskelupaikasta, ja huippua että oot tulossa just tänne Tampereelle!! Fuksisyksyn alussa saattaa tuntua siltä, että uutta tietoa tulee ovista ja ikkunoista, eikä perässä meinaa pysyä. Se on ihan ok, ja kokemuksen syvällä rintaäänellä sanonkin, että asiat järjestyy ja selkiytyy ajan mittaan. Myös me tuutorit ollaan täällä teitä varten, joten jos jokin askarruttaa, niin aina saa tulla kysymään. Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan! Mutta nyt, nauti vielä kesästä ja elokuussa nähdään! <3

Nimi ja ikä: Nea Leppinen, 21 vuotta.

Olen kotoisin Pohojammaalta, tarkemmin Laihialta.

Harrastan höntsälenttistä ja heppatyttöilyä.

Ihailen ystävällisiä ja aurinkoisia ihmisiä, jotka luovat ympärilleen rennon ja turvallisen ilmapiirin.

Haluaisin kokeilla uusia juttuja ja ehkä jopa aloittaa jonkin uuden harrastuksen. Esim. avantouinti kiinnostaa!

Mielestäni sushia voi syödä ihan koska tahansa. Musta saa aina kaverin sushibuffettiin!

Hävettää myöntää, että jätän hyvin usein asiat viimetinkaan ja perustelen tätä huonoa tapaa sillä, että paineessa syntyy timantteja.

Terkut fukseille: Maharottoman paljon onnea ja syrämmellisesti tervetuloa OKA:an! Nauti loppukesästä ja ota rennosti, sillä syksyllä mennään eikä meinata!

Nimi ja ikä: Noora Kolari, 20-vuotias.

Olen kotoisin Tampereelta. Onneks opiskeluidenkaan myötä ei tarvinnu muuttaa täältä pois, koska Tampere on place to be!! Multa saa tulla kysymään parhaimmat vinkit Tampereelle.

Harrastan: ulkona olemista ja luonnosta nauttimista (oli vuodenaika mikä tahansa), lukemista / äänikirjojen kuuntelua, (etenkin aamuisia) rentoja kävelylenkkejä ja kuntosalilla käyntiä.

Ihailen auringonlaskuja- ja nousuja ja Tove Janssonia. Ihailen ihmisiä, jotka saa vain huoneeseen astuessaan muut hymyilemään. Sellasia, joista huokuu aitous ja läsnäolo. Mulla on ympärillä monia tällasia ihmisiä, joista monet oon löytäny opiskeluiden kautta <3

Haluan kierrellä maailmaa ja nähdä ja kokea kaikkea uutta. Ehkä joskus haluaisinkin asua jossakin päin keski-Eurooppaa.

Mielestäni kaikkien tulisi nähdä keskikesän auringonnousu Pispalasta. Plussaa on, jos vielä Näsijärvi on peilityyni.

Hävettää myöntää, mutta en ole koskaan juonut kokonaista kahvikupillista enkä myöskään ikinä keittänyt kahvia. Pitää varmaan opetella niin voi sit opehuoneessa keitellä kahvia jos ei itelle nii edes muille.

Terkut fukseille: Onnittelut opiskelupaikasta!! Opiskelupaikan saaminen voi aiheuttaa innostuneita, jännittyneitä, iloisia ja jopa ristiriitaisiakin ajatuksia, mutta se on täysin ok. Ekat viikot saattaa alkaa nyt jo jännittää, mutta fuksiviikon alkaessa tulet nopeasti huomaamaan, että pahin jännitys hellittää jo ensimmäisinä päivinä. Ole ylpeä opiskelupaikastasi, sillä olet juuri päässyt opiskelemaan yhteen merkittävimmistä ammateista ja sinun läsnäololla tulee olemaan suuri vaikutus koulupolkunsa aloittavien elämään ja siten heidäntulevaisuuteensa.

Muista, että tärkeintä on olla oma itsesi. Sillä tulet pääsemään pitkälle ja saamaan ihania ihmisiä ympärille. Myöskin fuksivuosi tulee näyttämään kaikilla erilaiselta, joten tee siitä omannäköinen ja nauti!

Ihanaa, että just sä oot alottamassa opinnot OKA:ssa. Nähdään elokuussa! :)<3

Nimi ja ikä: Riku Pohjola, 30 v, elikkäs vuosimallia -92.

Olen kotoisin Tampereelta nääs ja nääs ja nääs! Born and raised!

Harrastan ”virallisesti” partiota, mutta muita mielenkiinnonkohteita on kitara, lautapelit, pleikkapelit sekä leffakriitikkona toiminen! Lisäksi karaokeilloissa minut löytää varmasti mikki kädessä.

Ihailen ihmisiä, jotka osaavat olla aidosti omia itsejään ja jotka suhtautuvat intohimolla siihen, mitä pitävät tärkeänä.

Haluan pitää positiivisen elämänasenteeni ja jakaa sitä kaikille muille.

Mielestäni elämää ei pidä ottaa turhan vakavasti.

Hävettää myöntää, mutta en koskaan tee mitään turhan ajoissa. Deadline on mun muusa.

Terkkuja fukseille: Mitä valtavimmat onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa maailman parhaaseen porukkaan mukaan! Muista iloita kaikesta mitä Tampere, yliopisto ja erityisesti uudet ystävät voivat sulle tarjota ja ota rennosti. Nauti matkasta äläkä ota turhaan stressiä, sillä asioilla on tapana järjestyä. Nähdään syksyllä - Oi OKA On!

Nimi ja ikä: Roosa Rantala, 20v.

Olen kotoisin: Nakkilasta! Jos kuulet, että joku kutsuu mua joskus Nakiksi, se johtuu tästä.

Harrastan: ulkoilua, salilla käymistä ja penkkiurheilua.

Ihailen: ihmisiä, jotka uskaltaa heittäytyä ja kokeilla uusia juttuja.

Haluan: One directionin keikalle.

Mielestäni: moderni perhe on paras sarja ikinä.

Hävettää myöntää: että en tykkää siivistä (varsinkin tamperelaisena tää on vähän häpeä).

Terkut fukseille: super paljon onnea opiskelupaikasta! Odotan innolla, että pääsen tutustumaan teihin ja päästään viettämään kivaa fuksisyksyä.

Nimi ja ikä: Santeri Kuosmanen. Mie oon tällä hetkellä 23, mutta syksyllä täytän 24!!

Olen kotoisin: Pohjois-Karjalasta, Kiteeltä (sanotaan vähintäänkin kolmella T:llä)

Harrastan: Aktiivisesti ja intohimoisesti videopelejä ja sarjojen bingettämistä, mutta tykkään tosi paljon kaikesta urheilusta ja retkeilystä. Myös luovat projektit kuten käsityöt tai vaatteiden tuunailu on best!

Ihailen: Rauhallista elämää!

Haluan: Kehittyä omissa harrastuksissa, ja elää elämää tosi rennolla otteella. Haluun myös joskus oman mökin ja kivan veneen!

Mielestäni: Meidän ainejärjestö OKA on tosi jees ja meillä on ihan huippuporukkaa täällä!

Hävettää myöntää: että pidän tosi usein yllä huonoa unirytmiä (ja sen takia oonki varmaa aina väsyny).

Terkut fukseille: Ihan super siistiä, että oot tulossa just meidän ainejärjestöön sekä ylipäätään tälle alalle! Opinnot on tosi ihanaa aikaa ja me autetaan teitä ottamaan niistä kaikki paras irti. Ootte enemmän kuin tervetulleita tänne! Nähhään syksyllä, eikä oteta liikaa ressiä, eihä? :) <3

Nimi ja ikä: Seela Viitala, 20v. (iiihan just 21)

Olen kotoisin: Multialta. Tuuskin sanoo mitään, mut lähin kaupunki on Keuruu. Ja jos Keuruukaan ei sano mitään, niin 60 km Jyväskylästä luoteeseen :)

Harrastan: musiikkia ja lukemista. Enimmäkseen kaikkii kivoi taustalauluproggiksii.

Ihailen: erityisesti mun iskää, joka rakastaa duuniaan ja pitää sitä merkityksellisenä, mutta jolla duunin lisäks on myös paljon rakkaita harrastuksia ja taitoo levätä. Idoli!

Haluan: just nyt vaan kesälomalle.

Mielestäni: ei oo mitään parempaa ku aamukahvi kotikodin kuistilla aurinkoisena kesäpäivänä. Tai no siis ylipäätään ei oo mitään parempaa kun kahvi.

Hävettää myöntää: mut menos jo päivän kolmas kuppi. 

Terkut fukseille: Onnea vielä opiskelupaikasta!! Tampere on aivan loistava opiskelijakaupunki ja me ollaan täällä suunniteltu teille syksyks jo kaikkee ihan tooosi hauskaa!!

Nimi ja ikä: Siiri Vähäsöyrinki 19v.

Olen kotoisin Lempäälästä eli aikalailla Tampereen vierestä. Lempäälän varmaan suurin osa tietää ainaki jotenkin meidän suurimmasta julkkiksesta Möröstä (tai Niilosta).

Harrastan tällä hetkellä joukkuevoimistelua ja kaikenlaista muuta urheilua sen ohessa mitä vaan jaksan.

Ihailen mun kummeja, jotka on ollut mun tukena ja roolimallina pienestä asti <3

Haluan vielä joskus päästä Lana Del Reyn keikalle.

Mielestäni maailman parasta on mennä kotikotiin Lempäälään ja nähdä meijän perheen koira, joka jaksaa aina olla yhtä iloinen ja innoissaan jälleennäkemisestä.

Hävettää myöntää, mutta vihaan sushia. Oon yrittäny syödä sitä vaikka kuinka monta kertaa, sillä haluisin niin tykätä siitä, mutta ainakaan vielä tää ei oo tuottanu tulosta :D

Terkut fukseille: Superisti onnee opiskelupaikasta <3 Seuraava vuosi tulee oleen ihan huippu koska oot päätyny Tampereelle ja vielä maailman parhaaseen ainejärjestöön! Vaikka saattaa jännittää ja stressata kaikki uus, me tuutorit ollaan täällä teitä varten ja apua on saatavilla ihan kaikkeen joten ei huolta. Elokuussa nähdään!! <3

Nimi ja ikä: Sini Sulonen, täytän elokuussa 23v. Woopwoop!🎉

Olen kotoisiin: Nokialta, tästä Tampereen vierestä.

Harrastan: jalkapalloa ja futsalia + valmennan myös pelaamisen lisäksi

Ihailen: Positiivisia ja elämäniloisia ihmisiä, jotka osaavat nauraa itselleen ja uskaltavat rohkeasti tavoitella omia unelmiaan. Ihmisiä, jotka ovat aidosti onnellisia toisten onnistumisten puolesta ja tekevät töitä tavoitteidensa eteen.

Haluan: joskus olla ihailemieni ihmisten kaltainen.

Mielestäni: aina on hyvä hetki suklaalle.

Hävettää myöntää, mutta: teen aina vaan samoja ruokia, koska mun ruoanlaittotaidot on olemattomat. (Onnistuin yläkouluikäsenä keittään perunatkin pohjaan) Ehkä olis korkee aika opetella tekeen muutakin kuin riisiä ja kanakastiketta tai makamössöö...

Terkkuja fukseille: Super paljon onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa meidän huippuun ainejärjestöön! SÄ TEIT SEN! Älä stressaa turhia etukäteen, nauti kesästä ja me nähdään jo elokuussa! Niin siistiä!😍

Nimi ja ikä: Veera Tervo, 21-vuotias

Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Raahesta. Raahessa meillä tuulee AINA ja fun fact meiltä löytyy myös maailman vanhin sukelluspuku.

Harrastan kaikenlaista urheilua, pisin tausta löytyy voimistelun ja tanssin puolelta. Tykkään myös lukea paljon ja kotikotona käydessä ulkoilen meidän koiran kans <3

Ihailen mun kummitätiä, joka on pienestä asti kannustanut mua Tampereelle muuttamisessa sekä ihmisiä, jotka uskaltaa toteuttaa heidän unelmiaan ja ottaa riskejä!

Haluan lähteä ensi vuonna Eurooppaan Interreilaamaan! Oon unelmoinut siitä jo yläasteelta asti enkä vieläkään oo uskaltanut lähtee :”)

Mielestäni pyykkääminen on paras kotityö (tarkkasilmäisimmät voi bongata kuvastakin pyykkitelineen ;D)

 Hävettää myötää, mutta oon liian usein myöhässä ja akateeminen vartti mun kans tehdyissä suunnitelmissa taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus… sori tästä jo etukäteen.

Terkut fukseille: ihan superisti onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa meille OKAan! Sulla on edessä todennäköisesti yksi sun elämän unohtumattomimmista ajanjaksoista. Oo avoimin mielin ja tartu rohkeesti kaikkiin uusiin mahdollisuuksiin, joita Tampere ja tuleva opiskelijaelämä sulle tarjoaa <3 Elokuussa nähään!

 

Maisterivaiheen tuutorit

Nimi ja ikä: Hanna Rahkonen, 25-vuotias viidennen vuoden aloittava opeopiskelija.

Olen kotoisin: Haluaisin aina vastata tähän Tampereen, sillä jo 16 kesäisenä muutin tänne TYKin eli ilmaisutaitolukion perässä. Tosiasiassa olen kuitenkin kasvanut ja syntynyt Saarijärvellä.

Harrastan: järjestötoimintaa, kirjoittamista ja lukemista sekä salilla käymistä.

Ihailen: ihmisiä ketkä tekevät asioita sen eteen, että maailma ja yhteiskunta olisi yhä yhdenvertaisempi ja oikeudenmukaisempi paikka aivan jokaiselle.

Haluan: tehdä merkityksellisiä asioita tulevaisuudessa, muuttaa maailmaa ja omistaa kesämökin.

Mielestäni: tähän kysymykseen on vaikea löytää yksiselitteistä vastausta, koska olen montaa mieltä monesta asiasta. Mielestäni kuitenkin fuksivuosi on unohtumaton vuosi, mistä toivonkin jokaisen teistä ottavan kaiken irti – muistaen kuitenkin huolehtia omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Tapahtumia on paljon ja joka väliin, joten jokaiseen ei tarvitse eikä edes kannata osallistua vain sen takia, että ei haluaisi missata mitään.

Hävettää myöntää: että pelkäsin koko tutkintoni kaatuvan kandivaiheen pakolliseen ruotsinkurssiin, sillä ruotsin kielitaitoni on olematon – ilmaisutaidon lukion ilmaisutaitokurssit kun mahdollistivat pakollisten kurssien keventämisen ja kävin siis lukiossa vähemmän ruotsin kursseja, kuin mitkä olisivat olleet pakollisia. Mutta tsempiksi teille kaikille: pääsin kuin pääsinkin läpi, vaikka kielitaitoni oli ja on edelleen aivan sysisurkea.

Terkut fukseille: Olet joko valinnut tai onneksesi sattumalta päätynyt yhteen yhteiskunnan merkityksellisimpiin ja vaikuttavimpiin ammatteihin. Onnea! Me teemme tulevaisuuksia. Nauti opiskeluajasta kohti kasvatustieteen maisteriutta. Anna itsellesi aikaa ajatella, kyseenalaistaa ja oppia kokonaisuuksia. Yliopistoon ei pidä tulla tukka putkella suorittamaan, se ei ole yliopiston tarkoitus. Yliopiston tarkoitus on antaa ihmiselle työkalut kriittiseen, reflektoivaan ajatteluun. Pyri sinäkin siis siihen – arvosanat eivät määrittele osaamistasi, sinun täytyy sisäistää tämä tulevana opettajana! Tärkeämpää on ajattelu, osaaminen ja kokonaisuudet. Opettajuus on syystäkin kasvatustieteen alla, perustuu siis tutkittuun tietoon – ole ylpeä siitä ja vaali sitä! Minä mielelläni milloin tahansa autan ja keskustelen kanssasi kaikesta, mikä liittyy opettajuuteen, kasvatustieteeseen ja oikeastaan ihan mihin vain! Tsemppiä hirmuisesti fuksisyksyyn, törmäillään tapahtumissa ja Virran käytävillä! Ps. Muista liittyä OKAan ja SOOLiin, ne on sun edunvalvojia sekä yhteisöjä!!

Nimi ja ikä: Julia Jaakkola, pian 25 vuotta täyttävä maisterivaiheen opiskelija.

Olen kotoisin: Ekat 16 vuotta elämästäni Etelä-Pohjanmaalta Seinäjoelta, sitten hetkellinen pyörähdys Helsingissä lukion ajaksi ja viimeiset 5 vuotta onnellisesti tamperelainen.

Harrastan: iso osa ajasta menee järjestötoimintaan (ylläri), mutta sen lisäksi tykkään lenkkeillä, pyöräillä, kiipeillä, lukee kirjoja, kattoo leffoja jne. :)

Ihailen: Viimeks mainitsin tuutoriesittelyyn Hillary Clintonin, joten jatketaan vahvojen poliittisten naishahmojen linjalla ja vastaan Li Andersson <<3 

Haluan: olla maisteri keväällä 2023 ja tehdä ehkä joskus tulevaisuudessa tutkijan uraa!

Mielestäni: teillä tulee olemaan tosi kiva fuksisyksy, olit sitten kandi- tai maisterivaiheen fuksi, koska Tampere on paras opiskelijakaupunki (täysin objektiivinen näkökulma)!!!!

Hävettää myöntää: pian alkaa mun viides syksy, jonka vietän joko fuksin tai tuutorin roolissa, joten alan olee aikalailla ammattilainen fuksisyksyjen viettämisessä

Terkut fukseille:  Teit hienon valinnan, kun päätit tulla Tampereelle opiskelemaan <3 tuut varmasti viihtymään sekä OKAssa että Tampereella loistavasti!