Hei hei 2021, tervetuloa 2022!

21.12.2021

Heippa rakkaat okalaiset! Ja niin vaan ollaan taas naputeltu yksi vuosi pakettiin. Ainakin järjestötoimien osalta. Toivottavasti tekin olette naputelleet vuotenne pakettiin vähintäänkin opintojen osalta ja saatte ainakin niistä pienen hengähdystauon ennen vuotta 2022.  

Vuosi 2021 ei ole kuitenkaan vielä ohi, sillä joulu häämöttää vain kolmen yön päässä. Sosiaalinen media ja ympäröivä maailma tuntuu nykyään luovan melkoisiakin odotuksia juhlapyhille, eikä joulukaan ole tässä poikkeus. On äärimmäisen vaikeaa irrottautua somekuplasta ja ymmärtää, minkä kaikkien filttereiden läpi se onkaan julkaistu. Nyt on kuitenkin aika yrittää. Mikä sinulle tekee joulun? Keiden kanssa sinä haluat sen viettää? Mitä sinä haluat syödä jouluna tai ylipäätäänsä tehdä? Pysähdy hetkeksi. Älä lue eteenpäin, vaan vastaa näihin kysymyksiin vähintäänkin mielessäsi. Sinulla on kaikki valta tekoihisi - tee ne asiat, mitkä juuri vastasit. Älä ainakaan jää yksin (ellet halua!). Muista, että MIELI ry:n kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 myös läpi joulun. 

Jokainen viettää toisen ja kolmannen periodin välissä olevan tauon (joululomaksikin kutsutaan) omalla tavallaan. Toiset tekee töitä, toiset lomailee, toiset harrastaa. Ei ole oikeita eikä vääriä tapoja viettää taukoa opinnoista, kunhan viettää ylipäätään sitä taukoa. Sinun ei tarvitse opiskella 365 päivää vuodesta, eikä varsinkaan joulun aikana. Vuosi 2022 koittaa pian ja sinä päätät, lähdetkö vuotta kohti levänneenä vaiko opinnot levälläsi. Olet taas tehokkaampi ja aikaansaavampi lomailun ja tauon jälkeen. 

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Toinen meistä aikoinaan omisti paidan “new year, new boy”. No, jokaisella on tietysti omat tavoitteensa uudelle vuodelle. Oletko sinä jo pysähtynyt miettimään omia tavoitteitasi? Tavoite sanana kuulostaa niin mahtipontiselta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Tavoitteita on joka lähtöön. Siinä missä toisella voi olla tavoitteena kirjoittaa kirja, voi toisella olla tavoitteena pestä pyykkiä päivän aikana. Jokainen tavoite on merkittävä ja mikä vielä tärkeämpää, juuri sinulle kustomoitu. Pysähdy miettimään, mitä haluat saavuttaa ensi vuonna. Sen jälkeen mieti sitä, onko se realistista tavoittaa vuoden aikana, vai kannattaisikohan tehdä ensin välitavoite vuodelle 2022. Tavoitteet ovat vain keinoja saavuttaa jotain elämässä, mutta saavutuksia voit myös saada ilman tavoitteita. Tee sinä juuri niin kun parhaaksi näet. 

OKA ry:n puheenjohtajisto 2021 kiittää, kuittaa ja kumartaa sekä toivottaa ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2022 

Hanna Rahkonen & Marika Nuuttila