Vapaa-aikatiimin kesämuistelua

31.3.2021

Terveiset vapaa-aikatiimiltä!

Hallituskausi on lähtenyt hiukan synkissä merkeissä käyntiin koronarajoitusten varjostaessa toimintaamme ja vaikeuttaen tapahtumien järjestämistä. Olemme kuitenkin ottaneet haltuun etätapahtumien järjestämistä pala palalta ja tästä eteenpäin kohti vappua onkin jo luvassa toinen toistaan hienompia etäspektaakkeleita! 

Arkemme on tänä päivänä pitkälti samanlaista kuin kaikilla muillakin opiskelijoilla. Lähinnä koulutehtäviä, matkoja kauppaan ja lukuisia tunteja suoratoistopalveluiden äärellä. Tästä ei ole kovin mielekästä jauhaa sen enempää, joten päätimme kertoa mukavista kokemuksistamme aiemmilta kesiltä, jotka jäivät toteutumatta viime kesänä. Vastaavia tilanteita on varmasti ollut itse kullakin, joten ajattelimme aiheen antavan jäsenistölle eräänlaista vertaistukea näihin kokemuksiin.

Odotamme teidän kaikkien tapaamista etätapahtumissa ja rajoitusten niin salliessa myös kasvotusten vaikkapa EDUs Cafén mukavissa tiloissa!


Taksareita Neste-Rallissa (Elias)

Olin suunnitellut lähteväni kaverini kanssa perinteeksi muodostuneelle matkalle Jyväskylän Neste-ralleihin. Olimme käyneet ralleissa kolmena vuonna peräkkäin, joten tiesimme että tapahtuma tulisi olemaan yksi kesän kohokohdista. 

Majoituksemme ei ole ollut kummoinen aikaisempina vuosina, eikä tämäkään vuosi olisi ollut poikkeus. Nukumme joka kerta autossa keskustan parkkipaikalla. Tämä kaikessa karuudessaan on osoittautunut hyväksi ja ennen kaikkea edulliseksi vaihtoehdoksi kalliiden hotelli ja Air Bnb -asuntojen sijasta. Päivämme koostuivat tapahtuman aikana siitä, että päivällä kiersimme Jyväskylän ympäryskunnissa erikoiskokeita, jonka jälkeen siirryimme takaisin keskustaan, jossa kävimme muun muassa katselemassa menoa tapahtumakeskuksessa ja varikkoalueella. Illasta siirryimme ravintoloiden puolelle, josta aamun pikkutunteina siirryimme grilliltä haettujen Taksareiden syömisen jälkeen autolle nukkumaan. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tapahtuma on ollut joka vuosi mieleen painuva ja sinne palaa aina mielellään uudelleen. Reissuja varten hankkimiltamme nojatuoleilta on nähty lukuisia ikimuistoisia rallihetkiä. Joskin vähäisen unen ja lämpimien kelien takia osa niistä on myös jäänyt näkemättä pienten päiväunten takia. Viime vuonna ralli jäi toteutumatta, toivottavasti ne päästäisiin tänä vuonna taas järjestämään, jotta kesäperinteemme pääsisi jatkumaan.


Ilosaarirock (Enni) 

Rehellisesti sanoen omat kesäni opiskeluaikoina ovat kuluneet lähinnä kesätöissä. Töiden lisäksi on kulunut paljon aikaa mökillä, terasseilla, jokilaivoilla ja ulkokahviloissa. Kesään on kuitenkin normaalista aina saanut ängettyä yhden suuremmankin tapahtuman, jos vaan saa oikeaan aikaan vapaata töistä. Yksi tällainen suurempi kesätapahtuma on ollut Ilosaarirockiin osallistuminen. Ilosaarirock kaiken lisäksi järjestetään yleensä syntymäpäiväni paikkeilla, mikä tekee tapahtumasta vielä hienomman. 

Viime vuonna aloitin Ilosaarirockin odottamisen, kun ensimmäiset artistit julkaistiin. Erityisen paljon odotin esimerkiksi Ellinooran keikkaa. Pitkin kevättä tarkistin festareilla esiintyvien artistien listan ja aloin suunnitella syntymäpäivä ja festari viikonloppua. Varmistin vielä, että saan viikonlopun ja seuraavan maanantain töistä vapaaksi ja olin täysin valmis virittäytymään festari tunnelmaan. 

Noh, niin kuin kaikki varmasti tietävät Ilosaarirockia ei loppujen lopuksi järjestetty suuren osallistujamäärän vuoksi. Festari viikonlopun peruminen toki harmitti, mutta onneksi pystyimme kuitenkin juhlimaan synttäreitä kaveriporukalla ja pääsimme tuohon aikaan vielä yökerhoonkin tanssimaan. Tällä hetkellä katson odottavasti ensi kesään ja toivon näkeväni Ellinooran tänä kesänä Ilosaarirockin lavalla. 


Punkkia Lempäälässä (Jesse)

Näin musiikin suurkuluttajana eniten jäin viime kesästä kaipaamaan festareita ja keikkoja. Siinä on vain oma maaginen fiiliksensä tunnelmoida lämpimänä kesäpäivänä hyvän musiikin tahtiin ja nauttia samalla jotain virvoittavaa juomaa esimerkiksi olutta. Erityisesti Lempäälässä järjestettävän Puntala-rockin peruuntuminen harmitti suuresti, koska 2019 siellä käydessäni ensimmäisen kerran, siitä muodostui heti ehdoton suosikki festivaalini. En edes tuntenut puolia esiintyjistä etukäteen, mutta eipä se paljon menoa haitannut ja koko viikonlopun sai nauttia laadukkaasta punkista. Harvinaisuutena sinne saa vielä tuoda omat juomat eikä tarvitse edes yrittää mitään salakuljettamista tai muuta turhaa kikkailua. En myöskään kyseisenä viikonloppuna todistanut minkäänlaisia järjestyshäiriöitä vaan kaikki nauttivat kesäisestä säästä ja musiikista täysin sulassa sovussa. En ole koskaan aikaisemmin festareilla törmännyt yhtä rentoon ja vapaaseen meininkiin. Viime kesänä jäi kesäinen punkista nauttiminen Lempäälässä väliin, mutta elän vielä toivossa, että tämän kesän Puntala voitaisiin järjestää kotimaisten yhtyeiden voimin.
Vapaa-aikatiimin Elias, Enni ja Jesse